Alimentul care are gust de carne de porc. Tu ai știut de el?
Publicat pe 05.08.2022 la 11:19 Actualizat pe 05.08.2022 la 11:19
Tu ai auzit sau ai mâncat vreodată alimentul care are gust de carne de porc? Ei bine, dacă nu l-ai încercat trebuie neapărat să o faci. Acest aliment se găsește în magazinele alimentare sau la restaurantele vegane.
- Alimentul care are gust de carne de porc
- Este unic în lume
Există un aliment care are gust de carne de porc. Acesta se găsește în restaurantele vegane, dar și în magazinele alimentare, iar dacă vrei să-l încerci măcar o dată, atunci citește toate informațiile despre el.
Alimentul care are gust de carne de porc
Alimentul care are gust de carne de porc este, de fapt, un fruct și se numește jackfruit. Poate pare ciudat că acest fruct are fust de carne de porc, dar este bun la gust și aduce și multe beneficii asupra sănătății.
Jackfruit-ul este făcut chiar de Mama Natură. Acesta provine de la arborele jackfruit, un văr al smochinului, al murei și al familiei fructelor de pâine, care crește doar în Asia de Sud-Est. Jackfruit este un fruct național în Bangladeshului și arată ca un pepene mai alungit de miere sau ca un mango mai mare.
Cuvântul de „jackfruit” provine de la cuvântul portughez jaca, pe care exploratorii din secolul al XVI-lea l-au derivat din pronunțarea denumirii malaysiene a fructului, chakka. ACest fruct este apreciat de întreaga lume și se consumă fie în rețete crude, fie gătit.
Semințele unui astfel de fruct sunt comestibile, iar unii oameni compară gustul acestora, care este lăptos și gumos, cu gustul unei nuci de Brazilia. „Carnea” interioară jackfruit-ului are o culoare galbenă, iar fructul poate fi vândut pretăiat sau chiar conservat și într-un sirop zaharat.
Ce beneficii aduce jackfruit-ul
Dacă mâncați un jackfruit puteți să vă oferiți singuri un răsfăț exotic pentru papilele gustative. Fructul are gust de carne de porc și are un puternic impact nutrițional. Conține un amestec tipic de vitamine și minerale. De asemenea, este o sursă bogată de magneziu, antioxidanți și vitamina B6.
Acest aliment are o textură cărnoasă atunci când este gătit și, astfel, este un bun înlocuitor pentru diverse rețete pe bază de carne. Este important de reținut că jackfruit nu are un conținut deosebit de ridicat de proteine.
Consumul des de jackfruit poate reduce riscul de boli cardiovasculare, ajută și la prevenirea osteoporozei și poate îmbunătăți digestia. Poate fi un înlocuitor excelent de carne vegan care are conținut scăzut de carbohidrați, pentru mâncăruri dulci sau chiar sărate.