Ce beneficii are cafeaua fără zahăr. Motivul pentru care ar trebui ca toată lumea să-l evite
Cafeaua este un moment important, care face parte din diminețile multor persoane. Mai ales când devine un stil de viață, este important să urmăm anumite sfaturi pentru ca aceasta să fie în beneficiul nostru și nu împotriva sănătății noastre. Haideți să aflăm care sunt acestea!
- De ce este important să bem cafeaua fără zahăr
- O cafea de calitate nu are nevoie de zahăr
Cu toții știm că o cafea gustoasă de dimineață, îți face mereu ziua mai bună. Pentru mulți dintre iubitori, aceasta înseamnă o cafea cu zahăr și lapte, sau alte ingrediente adăugate. Însă, pentru o viață sănătoasă, trebuie să știm ce este indicat să evităm atunci când consumăm această băutură.
Una dintre cele mai cunoscute afirmații, atunci când vine vorba despre cafea, este că trebuie să renunțăm la îndulcitori și ingrediente adăugate. Cu toate acestea, unele sortimente de cafea sunt aproape imposibil de consumat fără zahăr, doar dacă nu sunteți fani ai lucrurilor amare. Haideți să aflăm de ce este necesar pentru unele persoane zahărul atunci când beau cafea, și cum se poate evita, astfel încât să fie și gustoasă.
O cafea de calitate nu necesită zahăr
Unul dintre motivele pentru care cafeaua este greu de consumat fără zahăr, este că aceasta nu este una de calitate. Pentru a nu întâmpina gustul acela foarte amar, este indicat să schimbăm cafeaua de proastă calitate, cu una premium. Mai mult decât atât, este important să preparăm corect această băutură, deoarece un alt factor care contribuie la cafeaua amară este aparatul cu care o facem. Dacă și acesta este de proastă calitate, ne vom întâlni, din nou, cu acest gust amar. Așadar, după ce urmăm acești doi pași importanți, ne vom da seama că nu vom mai avea nevoie niciodată de adăugarea zahărului în cafea.
Cafeaua fără zahăr are mai puține calorii
Cafeaua poate să fie o băutură care să-i ajute pe cei care vor să piardă câteva kilograme, sau vor doar să își mențină greutatea. Zahărul și laptele poate să aducă un aport de aproximativ 100 de calorii în plus, în timp ce cafeaua simplă are doar 2 calorii, la o cantitate de 250 de mililitri. Așadar, cantitatea de calorii dintr-o cafea, este formată mai mult din zahăr și lapte, decât de cafeaua în sine.
Micul dejun prima dată, apoi cafeaua
Pentru multe persoane, micul dejun este opțional, iar cafeaua esențială. Speclialiștii spun că lucrurile ar trebui să stea invers. Consumarea cafelei înainte de micul dejun, conform nutriționistului Gianluca Mech, această băutură face ca organismul să elibereze zahăr în sânge, dacă este consumată înainte de micul dejun: „Cu siguranță e bine să luați micul dejun înainte de a consuma cafea. După cum spuneam, cofeina face ca organismul să elibereze zahăr în sânge. Ceea ce, la rândul său, determină pancreasul să elibereze insulină.
Pe stomacul gol, acest lucru pate provoca o scădere bruscă a zahărului din sânge. Iar asta creează pofta de dulce. Dacă beți cafea după micul dejun, echilibrați mult acest proces și evitați apariția problemelor pe termen lung!”, a precizat nutriționistul Gianluca Mech.
Așadar, consumul de cafea este indicat pentru o viață sănătoasă, însă este important să urmăm aceste reguli, pentru a fi în beneficiul nostru și nu împotriva sănătății noastre.