Ce beneficii pentru sănătate are consumul de kaki. Fructul este recunoscut datorită gustului său dulce și texturii moi
Kaki conține antioxidanți și nutrienți importanți, cum ar fi fibrele și vitamina A. De asemenea, se spune că poate avea multe beneficii potențiale pentru sănătate și acest fruct poate fi savurat într-o varietate de preparate.
- Care sunt beneficiile consumului de kaki
- Fructul este recunoscut datorită gustului său dulce și texturii moi
Kaki este un fruct care provine de la anumiți arbori din genul Diospyros. La fel ca și roșia, este, din punct de vedere tehnic, o boabă, dar rareori este considerată ca atare.
Fructul se culege la sfârșitul toamnei și, uneori, rămâne pe copac până în timpul iernii. În funcție de soi, culoarea variază de la galben la roșu-portocaliu închis. În timp ce unii kaki sunt sferici, alții au forma unei ghinde sau a unui dovleac.
Care sunt beneficiile consumului de kaki
Deși are dimensiuni mici, kaki conține o cantitate impresionantă de nutrienți. De asemenea, kaki reprezintă o sursă bună de tiamină (B1), riboflavină (B2), acid folic, magneziu și fosfor. Aceste fructe colorate sunt sărace în calorii și pline de fibre, ceea ce le face un aliment favorabil pierderii în greutate.
Frunzele fructului de kaki sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, taninuri și fibre. Ele sunt un ingredient comun în ceaiurile terapeutice. Consumul de alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi kaki, poate ajuta la combaterea stresului oxidativ și poate scădea riscul anumitor boli cronice.
De asemenea, kaki sunt bogați în antioxidanți carotenoizi, cum ar fi beta-carotenul, un pigment care se găsește în multe fructe și legume viu colorate. Potrivit unei analize de cercetare din 2016, studiile au asociat dietele bogate în beta-caroten cu un risc mai mic de boli de inimă, cancer pulmonar, cancer colorectal și boli metabolice, scrie healthline.com.
Kaki poate fi benefic pentru sănătatea inimii
Bolile de inimă sunt principala cauză de deces la nivel mondial și afectează negativ viața a milioane de oameni. Poți ajuta la prevenirea majorității tipurilor de boli de inimă prin reducerea factorilor de risc, cum ar fi o dietă nesănătoasă.
Combinația puternică de nutrienți care se găsește în kaki îi face să fie o alegere excelentă pentru stimularea sănătății inimii. Kaki conțin antioxidanți flavonoizi, inclusiv quercetină și kaempferol. Consumul unei diete bogate în flavonoide a fost legat de un risc redus de boli de inimă în mai multe studii, mai scrie sursa anterior menționată.