Ce greșesc românii când fierb ouă. Coaja crapă și vopseaua ajunge pe albuș
Mai sunt doar câteva zile până la Paște, iar gospodinele deja au început pregătirile pentru masa festivă de pe care nu au cum să lipsească ouăle roșii. De obicei, coaja lor poate să crape, iar vopseaua să ajungă pe albuș, de aceea, există un truc la care poți apela.
- Ce greșesc românii când fierb ouă
- Coaja crapă și vopseaua ajunge pe albuș
Românii fac greșeli atunci când fierb ouăle pentru Paște, asta pentru că, deseori, coaja poate să crape, iar vopseaua să ajungă pe albuș.
Cu toate acestea, există câteva trucuri simple pe care le poți folosi, multe dintre ele la îndemâna oricărei gospodine.
Greșeala făcută de români atunci când fierb ouăle
Atunci când fierbi ouăle, este bine să le scoți dinainte de la frigider, astfel încât să fie la temperatura camerei, pentru că în momentul în care ouăle sunt scoase de la rece și puse în apă fierbinte, coaja poate să crape.
La fel de important este să pui sare, pentru că are rolul de a proteja coaja și nu se mai sparge. Atunci când pui apa la fiert, este bine să adaugi o lingură de sare, iar mai apoi, când apa este fierbinte, să adaugi și ouăle.
O greșeală des întâlnită este aceea de a pune prea multe ouă în vas din grabă. Asta nu va face decât să favorizeze crăparea cojii, și, în final, vopseaua să ajungă pe albuș. Dacă ai un vas mic, este bine să nu pui mai mult de 3-4 ouă.
Trucurile pe care trebuie să le știe orice gospodină
Un alt truc la care poți apela este acela de a pune oțet în apă, pentru că acest ingredient are rolul de a proteja coaja și împiedică să se crape.
Dacă folosești acest truc, este bine să pui mai multe linguri de oțet, în funcție de numărul de ouă. Oțetul are rolul de a ajuta proteinele din ouă să se coaguleze, iar astfel coaja rămâne intactă.
Dacă vrei să te asigură că vopseaua nu va ajunge pe albuș, este bine să pui atât sare, cât și oteț, pentru că astfel coaja nu va mai crăpa. La fel de bine este ca atunci când le-ai fiert, să le scoți într-un bol cu apă cu gheață.