Ce ingredient se pune în apa în care fierb ouăle. Gospodinele trebuie să știe acest lucru
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 12.12.2022 la 10:45
Actualizat pe 12.12.2022 la 10:45
Ouăle fierte sunt preferate de multe persoane mai ales pentru micul dejun. Alimentul oferă o mulțime de beneficii pentru organism și putem avea doar cuvinte de laudă. Pentru ca ele să se decojească cât mai ușor, trebuie să folosim un simplu ingredient în apa în care fierb.
- Ce ingredient trebuie pus în apa în care fierb ouăle
- Trucul cunoscut de toată lumea
Pentru ca ouăle să se decojească rapid, trebuie să adaugi un singur ingredient în oala în care le fierbi. Nu vorbim aici despre sare, iar metoda este testată de multă gospodine.
Ce ingredient se pune în apa în care fierb ouăle
Ouăle sunt un aliment extrem de iubit datorită gustului, dar și a versatilității sale. Acestea pot fi consumate în mai multe moduri, iar gustul va fi, de fiecare dată, la fel de delicios. Pentru micul dejun sunt o alegere foarte bună și reprezintă o opțiune plină de nutrienți.
În momentul în care se pun la fiert, în apă se va pune o linguriță de bicarbonat de sodiu. Acest ingredient le va face să se decojească mai repede, indiferent dacă sunt mai vechi sau sunt proaspete.
Ouăle mai vechi de șapte zile au tendința de a fierbe mai greu și la fel se vor decoji. Dacă vei folosi bicarbonatul de sodiu, vei uita de această grijă pentru totdeauna. Trucul este util pentru toată lumea și nu trebuie să ai niciun fel de experiență în bucătărie.
Pe lângă folosirea bicarbonatului de sodiu, mai există o metodă utilă prin care ouăle se decojesc rapid. Imediat după ce s-au fiert, se scot din apa clocotită și se bagă într-un vas cu apă rece. Prin acest proces de răcire, ele se vor decoji foarte simplu.
Cât timp se fierb ouăle
Timpul de fierbere depinde de modul în care vrei să iasă ouăle. Ele se vor introduce în cratiță când apa este caldă, înainte de a fierbe.. Dacă vrei să le servești moi, ele vor sta în apă 4 minute, pentru preparare medie se lasă 6 minute, iar dacă vrei să fie tari, se vor ține 10 minute.
Dacă ouăle au fost depozitate în frigider, ele se lasă aproape 30 de minute la temperatura camerei . Dacă vor ajunge direct la fierb, riscă să se spargă și se reduc din calitățile lor.
CITEȘTE ȘI: Ouăle s-au scumpit înainte de Crăciun. Cât vor plăti românii pentru aceste produse