Ce să nu pui în omletă. Ingredientul care strică gustul preparatului. Multe persoane îl folosesc
Publicat pe 08.12.2022 la 11:47 Actualizat pe 08.12.2022 la 11:47
Mulți dintre noi vrem să ne trezim cu mic dejun făcut ca la carte, iar cei mai mulți alegem să gătim omletă. Sunt puțini care știu ce trebuie să folosești pentru a fi delicioasă, dar mai ales care este ingredientul care îi strică tot gustul. Multe persoane fac această greșeală în bucătărie.
- Ce nu trebuie să pui în omletă
- Iată ingredientul care îi strică gustul!
Diminețile perfecte încep de fiecare dată cu mic dejun delicios, iar cele mai multe persoane optează pentru omletă, asta pentru a-și lua doza de proteină încă de la primele ore ale dimineții. Puține persoane știu cum s-o gătească corect și cum să aibă un gust delicios, motiv pentru care îți dezvăluim care este ingredientul care strică preparatului.
Ce să nu pui în omletă
Îți dorești o omletă făcută ca la carte și destul de delicioasă? Noi venim în ajutorul tău și îți dezvăluim cel mai util truc pe care puține gospodine îl știu. Acest preparat este pe placul românilor, însă Dan Joines, un chef celebru din Anglia, a dezvăluit că laptele nu face ca omleta să fie mai pufoasă, așa cum cred multe gospodine și susține că acest ingredient îi strică gustul preparatului.
Bucătarul susține că omleta va avea un gust delicios și va fi mai cremoasă dacă este folosit untul. Specialistul susține că laptele diluează aroma și face ca textura ouălor să devină cauciucată, motiv pentru care untul este ingredientul secret care îi dă un gust delicios, dar și o textură cremoasă.
Cum să prepari o omletă delicioasă
Omleta este preferată de români încă de la primele ore ale dimineții, iar cei mai mulți își încep ziua cu un astfel de preparat delicios, însă puțini știu care este cea mai delicioasă variantă. Iată cum să prepari cea mai bună gustoasă omletă!
Ingrediente
- două ouă
- o lingură de parmezan ras
- o vânătă
- unt
- piper și sare
Mod de preparare:
Spălăm vânăta și o tăiem felii, iar mai apoi adăugăm sare după gust, amestecăm și le punem deoparte. Adăugăm vinetele în spirala de tavă unsă cu puțin unt, iar mai apoi le gătim pentru aproximativ 10 minute la foc mic.
Batem ouăle între timp, cu sare și piper și așezăm peste feliile de vânătă, iar deasupra punem un capac și lăsăm la foc pentru câteva minute. Deasupra omletei adăugăm puțin parmezan ras și mai lăsăm câteva minute pe foc până când se topește. Poftă bună!
Citește și: Rețetă pentru omletă fără ouă. Preparatul ideal în post