Rețetă pentru omletă fără ouă. Preparatul ideal în post
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 28.11.2022 la 16:51
Actualizat pe 28.11.2022 la 22:03
În această perioadă mulți creștini au renunțat la alimentele ce provin de la animale. Există mulți înlocuitori pentru diferite ingrediente, astfel că se poate o omletă fără ouă. Ele se vor înlocui cu tofu, iar rezultatul va fi unul foarte delicios
- Rețetă pentru omletă de post fără ouă
- Cum se prepară omleta
Omleta este unul dintre cele mai îndrăgite preparate pentru micul dejun. Totuși, ce faci când ești în post și ai renunțat la ouă? Există un aliment perfect la care poți apela, iar rezultatul va fi unul delicios.
Ouăle se pot înlocui cu tofu și nici nu-ți vei da seama care este diferența. Ai nevoie de câteva minute libere, iar mâncarea va fi gata rapid.
Ingrediente
- tofu simplu sau afumat
- 2 linguri cu ulei de măsline
- o ceapă mică, tăiată mărunt
- o jumătate de ardei roşu, feliat subţire
- 2 ciuperci, feliate subţire (opţional)
- roşii uscate, în ulei (opţional)
- 1/2 linguriţă de turmeric (sau curry)
- sare
- piper negru
- pătrunjel proaspăt sau rucola
Mod de preparare
Se va prepara la fel ca o omletă normală, iar timpul de gătire este unul extrem de redus. Într-o tigaie se pune uleiul și se călește ceapa, ardeii, ciupercile și tofu, pe care îl vom sfărâmița în mână. Se condimentează și se lasă pe foc până când se călesc ingredientele. La final, se poate adăuga rucola, pătrunjel proaspăt sai altă verdeață.
Care sunt beneficiile oferite de tofu
Tofu este o brânză făcută din laptele obținut în urma presării boabelor de soia. El nu conține colesterol sau gluten, fiind o alternativă extrem de sănătoasă. Deși este originară din China, gustul ei i-a făcut pe mulți europeni să o îndrăgească. Totodată, aduce o mulțime de beneficii pentru organism, conținând proteine, calciu, dar și fier.
Conform studiilor în domeniul alimentației, o persoană are nevoie de minim 25 de grame de proteine zilnic. Acestea se găsesc în alimentele vegetale, precum tofu, soia, chia, quinoa, orez brun, hummus, linte, dar și numeroase legume.