Ce să adaugi la rădăcina roșiilor pentru a fi mai dulci. Puțini oameni cunosc acest truc
Roșiile de grădină au un gust fabulos și sunt foarte căutate de români în piețe. Cu toții își doresc să mănânce roșii dulci, cu un miez consistent, astfel încât să nu conțină foarte multă apă. Ei bine, trebuie să știi că poți să cultivi astfel de roșii la tine acasă, fără prea mult efort. Iată ce trebuie să pui la rădăcina lor pentru a fi dulci.
- Cum se cultivă corect roșiile
- Un ingredient le dă un gust dulce și aromat
Nimic nu se compară cu mirosul și gustul roșiilor de grădină, crescute și cultivate cu atenție. Pe timpul verii, românii își doresc să mănânce din ce în ce mai multe fructe și legume, iar roșiile se află pe listă. Însă, de multe ori, gustul roșiilor s-ar putea să nu fie cel dorit.
Ce se adaugă la rădăcina roșiilor, pentru a avea un gust dulce și intens
Pentru a te asigura ca vei servi roșii dulci și delicioase, cea mai bună alegere este să le cultivi în propria grădină. Nu ai nevoie de un spațiu foarte mare, nici de mult timp petrecut în grădină. Așadar, tot ce trebuie să faci este să le cultivi după regulile standard, dar să ții cont de un truc util.
Mai exact, trebuie să adaugi un ingredient secret la rădăcina lor, astfel încât să aibă un gust dulce. Este vorba despre sarea de magneziu. Tot ce trebuie să faci este să prepari o soluție cu apă și sare de magneziu, punând într-o sticlă un litru de apă și o lingură de sare de magneziu.
Soluția o vei folosi pentru a pulveriza roșiile în perioada în care cresc, de două ori pe lună. Este un truc ieftin, care te ajută să ai în grădina ta roșiile pe care ți le dorești, fără să apelezi la soluții scumpe, care ar putea să nu dea rezultate.
Ce tebuie să pui la rădăcina roșiilor pentru un rod bogat
Dincolo de gust, o altă dorință a celor care cultivă roșii este să aibă un rod bogat. Acest lucru depinde de mai multe aspecte, de care trebuie să ții cont în perioada în care cresc în grădină.
O soluție te ajută să ai o cultură perfectă de roșii. Este formată din cenușă și apă. Se adaugă 500 de grame de cenușă și se amestecă cu un litru de apă, iar mai apoi soluția se pune la fiert. Se lasă la răcit și se așteaptă până când cenușa se separă de apă și rămâne pe fundul bolului. Se strecoară apa și se pune la rădăcina roșiilor.