Ce se pune la rădăcina roșiilor pentru un rod mai bogat. Truc pentru toți cei care au o grădină
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 09.06.2024 la 16:40
Actualizat pe 09.06.2024 la 16:40
A sosit sezonul roșiilor, astfel că toți românii caută sfaturi și trucuri pentru o cultură cât mai bogată. Un amestec din două ingrediente își poate veni în ajutor în acest sens. Iată ce trebuie să știi despre roșii și cum poți obține, fără eforturi mari, o cultură bogată.
- Ce se pune la rădăcină roșiilor pentru o cultură bogată
- Un amestec din două ingrediente îți vine în ajutor
Culturile de roșii nu sunt deloc pretențioase, însă este nevoie de câteva trucuri pe care să le urmezi, pentru a te asigura că nu vei avea surprize neplăcute. Puțini știu acest lucru, dar câteva ingrediente pot influența succesul pe care îl vor avea roșiile când vor fi cultivate.
Ce se pune la rădăcina roșiilor. Cel mai bun îngrășământ natural
Roșiile nu au nevoie de foarte multă atenție când sunt cultivate, ci doar de respectarea unor reguli care le ajută să crească mari și delicioase. Toți cei care le cultivă visează la roduri bune, iar acest lucru poate fi obținut foarte ușor. Mai exact, ai nevoie de un amestec format din două ingrediente, care te vor ajuta.
Este vorba despre apă și cenușă. Se pune într-un bol 1 litru de apă și se adaugă 500 de grame de cenușă. Se amestecă și se pune la fiert.
După ce a fiert, se lasă deoparte până când cenușa se așează pe fundul cratiței, iar apa de deasupra se strecoară cu atenție și se amestecă cu alți 5litri de apă limpede. Acest amestec se pune la rădăcina roșiilor.
Alte trucuri pentru o recoltă bogată de roșii
Recolta bogată de roșii poate fi obținută cu ajutorul mai multor ingrediente și tot ce trebuie să faci este să le așezi în groapa în care vei pune răsadul. Un ajutor eficient poate fi compostul, un amestec de materie organică, pe care legumele o iubesc.
De asemenea, un alt truc care poate fi foarte eficient pentru roșii este aspirina. Aceasta se pune în groapa răsadului pentru a ajuta roșiile să lupte împotriva bolilor, care pot afecta întreaga recoltă.
Citește și: Ce să faci dacă roșiile din grădină nu cresc mari. Trucul care îți va fi de mare folos