Ingredientul secret pentru cel mai bun suc de roșii fără conservanți făcut în casă. Ce trebuie să faci ca să iasă după rețeta bunicilor
Publicat pe 07.01.2024 la 12:09 Actualizat pe 07.01.2024 la 12:09
Chiar dacă ne aflăm în seznoul rece al anului, există foarte multe gospodine care prepară și acum suc de roșii pe care îl folosesc, adesea, la prepararea anumitor feluri de mâncare. Știm deja că sucul de roșii este un bun înlocuitor al bulionului și află că se poate face fără conservanți. Iată ceas mai bună rețetă!
- Cel mai bun suc de roșii fără conservanți făcut în casă
- Ingredientul secret din rețeta bunicii
Sucul de roșii preparat în casă este recomandat chiar și de către medici, mai ales datorită faptului că este mai sănătos, își păstrează din vitamine, care se pierd în momentul în care este preparat în fabrici.
Cel mai bun suc de roșii fără conservanți făcut în casă
Ei bine, pentru a prepara această rețetă de suc de roșii fără conservanți, trebuie să ții cont de câteva reguli importante dacă vrei să ai parte de un rezultat ca la bunica.
Astfel, odată ce ai pe masă ingredientele enumerate, poți trece la preparare, iar primul pas este cel în care vei spăla roșiile și le vei curăța de codițe sau pete.
Apoi, ia roșiile și taie-le în bucăți, apoi pune-le în mașina de bulion. Acum este momentul în care vei observa că se vor obține cantități mari de suc de roșii.
În continuare, după ce ai trecut toate roșiile prin mașină, ia sucul și pune-l la fiert, iar peste el presară sare după gust și zahăr pentru fiecare trei litri.
Ingredientul secret din rețeta bunicii
La fiecare trei litri de suc de roșii adaugă câte o frunză de dafin și două-trei de busuioc sau de mentă. Ține minte că în timp ce lași pe foc sucul de roșii, spală sticle sau borcane și sterilizează-le.
Totodată, lasă în jur de 15 minute să ”fiarbă” borcanele/ sticlele pentru o sterilizare potrivită. În final, după ce sucul de roșii a scăzut, scoate frunzele de dafin și cele de busuioc sau mentă, și adaugă textura în borcane.
De asemenea, acestea se vor întoarce apoi invers, se lasă să se răcească, după care se înfășoare într-o pătură și el poți depozita într-un loc rece.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de sos de roșii cu mere! Un preparat ușor, rapid de făcut, care întrece orice ketchup din comerț