Ce să faci ca să trăiești mai mult. Secretul "tinereţii", dezvăluit de un cercetător de la Harvard: "Concluzia este că trebuie să..."
Mulți oameni cred că speranța de viață este, în mare măsură, determinată de genetică. Cu toate acestea, genele joacă un rol mult mai mic decât se credea inițial. Se pare că factorii cheie sunt dieta și stilul de viață pe care fiecare persoană îl are. Ce să faci ca să trăiești mai mult. Secretul "tinereţii", dezvăluit de un cercetător de la Harvard.
- Ce să faci ca să trăiești mai mult
- Secretul "tinereţii", dezvăluit de un cercetător de la Harvard
Ca să trăiești mai mult, trebuie să fii sănătos, fericit și fără stres cât de mult poți. E adevărat, viața poate fi plină de tot felul de stresuri și anxietăți inevitabile uneori, așa că este o idee grozavă să încerci să preiei controlul asupra lucrurilor pe care le poți controla. Dieta, stilul de viață și alegerile de zi cu zi pe care le facem, oferă cea mai bună șansă de a avea o viață lungă, fericită și fără stres.
Secretul "tinereţii", dezvăluit de un cercetător de la Harvard
Prof. dr. David Sinclair, director al Centrului Paul Glenn pentru Mecanismele Biologice ale Îmbătrânirii și autorul mai multor cărți despre genetică și îmbătrânire a vorbit, în cadrul unui podacast, despre îmbătrânire, definind-o ca pe o boală pe care oamenii trebuie să o învingă.
”Concluzia este că trebuie să-ți scoți corpul din zona de confort – hormesis, așa cum o numim.(...) Problema cu lumea de astăzi este că vrem doar să fim relaxați și hrăniți. Nu vrem să simțim disconfort și asta duce la o mulțime de probleme. Dacă nu îi spunem întotdeauna corpului nostru că lucrurile ar putea deveni problematice, corpului nostru nu îi pasă, nu luptă împotriva bolilor. El nu luptă împotriva îmbătrânirii”, spune el, scrie antena3.ro.
Potrivit spuselor cercetătorului, oamenii care vor să trăiască mai mult, ar trebui ”să mănânce mai rar” și să facă des exerciții fizice.
”Cred că cel mai important lucru pentru creșterea stării de sănătate, dacă există un singur lucru pe care l-aș putea spune, ar fi să mănânc mai rar”, a spus el, adăugând: „Nu mânca trei mese pe zi!”.
De asemenea, și imitarea consumului de carne este extrem de importantă.
”80% din sănătatea noastră la bătrânețe se datorează stilului nostru de viață și modului în care trăim; doar 20 la sută este genetic.(...) o lume în care oamenii ar putea trăi până la 250 de ani și să se aștepte să joace tenis la 120 de ani” este „realizabilă”., a mai spus acesta.
Pentru presa internațională, Prof. dr. David Sinclair a declarat că este cu un deceniu mai tânăr decât sugerează cartea sa de identitate, potrivit componentelor ADN-ului său care reflectă procesul de îmbătrânire.