Ce se întâmplă dacă bei ceai de fenicul. Beneficiile și contraindicațiile acestui remediu naturist
Pentru că este bogat în vitamine, ceaiul de fenicul aduce multe beneficii pentru sănătate. Efectele lui sunt vizibile la nivelul întregului organism. Totuși, există vâteva aspecte sau contraindicații de care trebuie să țineți cont când hotărâți să îl consumați în mod regulat.
- Ceai de fenicul pentru sănătate
- Ce efecte are asupra organismului
Din cele mai vechi timpuri, semințele de fenicul au fost folosite în scopuri medicinale, dar și culinare. Ca remediu naturist, ceaiul de fenicul este unul dintre cele mai puternice, datorită varietății de vitamine pe care le conține, a calciului și a potasiului.
Beneficiile consumului de ceai de fenicul
Recomandat în cazul problemelor gastrointestinale
Ceaiul de fenicul relaxează musculatura stomacului și stimulează activitatea bilei, astfel îmbunătățește digestia și reduce durerea de stomac. De asemenea, contribuie la eliminarea gazelor intestinale, reduce balonarea și ajută în caz de constipație. Ceaiul de fenicul împiedică și multiplicărea paraziților intestinali
Bun pentru scăderea în greutate
Cei care vor să scadă în greutate pot încerca ceaiul de fenicul, pentru că acesta accelerează digestia și menține senzația de sațietate pentru mai mult timp. Feniculul echilibrează și nivelul de zahăr din sânge.
Luptă cu răceala
O analiză a mai multor studii științifice a arătat că ceaiul de fenicul este un bun agent antimicrobian și antiviral. Când simți că te ia răceala poți încerca remediul naturist. Acesta luptă cu agenții patogeni, potrivit doc.ro.
Recomandat pentru sănătatea inimii
Fiind o sursă de potasiu, ceaiul de fenicul contribuie la menținerea tensiunii arteriale în parametri normali, ceea ce presupune o inimă sănătoasă pe viitor.
Bun în cazul dezechilibrelor hormonale
Sunt studii care arată că feniculul ajută în lupta cu dezechilibrele hormonale și chiar este eficient în tratarea sindromului ovarelor polichistice. Cu substanțele sale progestogenice, ceaiul de fenicul ajută la buna funcționare a glandei tiroide.
Ameliorează simptomele menstruale
Feniculul stimulează relaxarea musculară, inclusiv în cazul mușchilor uterini, care dau durerile menstruale când se contractă.
Contraindicații
Cu toate beneficiile pe care le aduce sănătății, în cantități prea mari, ceaiul de fenicul este contraindicat. Se recomandă să nu se consume mai mult de trei căni de ceai de fenicul pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Când se administrează pe termen lung, se recomandă ca o dată la 6 săptămâni să se ia o pauză de 10 zile.
Estragolul din fenicul ar putea să nu fie sigur pentru bebeluși și nici pentru femeile însărcinate, motiv pentru care ar trebuie să fie evitate de aceste categorii. De asemenea, ceaiul de fenicul poate inhiba efectele pilulelor contraceptive având în vedere proprietățile sale asemănătoare estrogenului.