Ce se întâmplă în corpul tău când porți papuci de casă. Efectele pe care acest obicei le are asupra sănătății
În ultima perioadă, după pandemie, munca de acasă a devenit normală pentru mulți dintre noi. Așa se face că, hainele și încălțămintea pe care obișnuiam să o purtăm atunci când mergeam la birou, a fost înlocuită de o ținută lejeră și ... papuci de casă. Ar trebui să porți papuci când lucrezi de acasă?!
- Ce se întâmplă în corpul tău când porți papuci de casă
- Efectele pe care acest obicei le are asupra sănătății
Potrivit specialiștilor, în general, este recomandat să porți un pantof confortabil și de susținere de tip lounge, de interior, atunci când lucrezi de acasă. Aces tip de încălțăminte vă va ajuta să vă mențineți picioarele calde, să reducă stresul și sunt recomandate în special diabeticilor.
Ce se întâmplă în corpul tău când porți papuci de casă
Deși pare greu de crezut, încălțămintea potrivită îți poate schimba starea de spirit. În timp ce multe persoane consideră că cel mai bun lucru atunci când stai la biroul de acasă timp de 8 ore pe zi, este să scapi de pantofi sau papuci, și să-ți lași picioarele să respire, potrivit unor experți, acest lucru nu este recomandat. De ce?! Pentru că, potrivit spuselor lor, mersul desculț atunci când lucrezi de acasă nu poate provoca daune pe termen lung picioarelor tale, dar este un fel de mini-șoc pentru ele.
Dacă treci de la a purta pantofi de cele mai multe ori la a fi desculț toată ziua, este un nou stres pentru picioarele tale și poți avea un oarecare disconfort.
Potrivit dr. Pedro Cosculluela, chirurg ortoped specializat în chirurgia piciorului și gleznei la Houston Methodist, „Când elimini încălțămintea și mergi desculț, mușchii încep să lucreze mai intens. Acest lucru duce la oboseală musculară și, dacă mergi mult desculț, chiar poți avea o durere ușoară”.
Într-un studiu recent înregistrat de Biblioteca Națională de Medicină, a fost descoperit faptul că mersul desculț este un factor de risc pentru diabetici. Ei spun... „Mersul desculț nu este recomandat persoanelor cu diabet, deoarece acestea nu simt foarte bine când se lovesc.” Din această cauză, zgârieturile și tăieturile minore din partea de jos a picioarelor pot trece neobservate, iar acest lucru ar putea duce la dezvoltarea unor răni greu de vindecat și la posibilitatea de infecție.
"Răcirea picioarelor face ca vasele de sânge din nas să se contracte. Este o acțiune reflexă protectoare care încetinește pierderea de căldură din organism, pentru a încerca să te țină cald. Pielea devine albă, interiorul nasului și gâtului devine alb și fluxul de sânge către nas este redus. Celulele albe care luptă împotriva infecțiilor se găsesc în sânge, deci atunci există mai puține celule albe pentru a lupta împotriva virusului", a precizat profesorun Ron Eccles.
Așadar, dacă vreți să preveniți accidentele, cum ar fi alunecările, să vă mențineți casa mai curată și să preveniți răspândirea infecțiilor fungice, este o alegere bună să purtați papuci de casă. De asemenea, puteți chiar și să reduceți episoadele de răceală și gripă, să stopați durerile de picioare și să vă protejați șosetele.