Ce tip de cafea consumă Patriarhul Daniel. Prețul nu este accesibil oricui
Publicat pe 23.02.2023 la 12:16 Actualizat pe 23.02.2023 la 12:16
Patriarhul Daniel consumă un anumit tip de cafea, conform unui cafegiu din Capitală. Conducătorul Patriarhiei Române, dar și alți ierarhi aleg să bea acest sortiment ce are un gust intens și mult mai plăcut. Cu toată că se diferențiază de alte mărci, poate fi considerat un produs de lux datorită prețului său.
- Ce cafea bea Patriarhul Daniel
- Tipul preferat de acesta are un preț uriaș
Patriarhul Daniel consumă un anumit tip de cafea, una de selecție, iar prețul său nu este accesibil oricui. Unul dintre cafegii cunoscuți din București a explicat modul în care este împărțită cafeaua, după proprietățile sale: cafeaua lui Dumnezeu și cafeaua Diavolului.
Ce cafea bea Patriarhul Daniel
O ceașcă din cafeaua Patriarhului Daniel, dar și al altor ierarhi nu este accesibilă tuturor românilor. Prețul pentru un kilogram este unul destul de mare, dar conducătorul Patriarhiei Române este un mare fan al acestui sortiment. Conform descrierii tipului de cafea, gustul este unul aromat, având și o savoare intensă.
Cafeaua Divin reprezintă un lux pentru cei mai mulți români. Ea este 100% arabica, iar 100 de grame costă 45,99 lei. Astfel că un kilogram ajunge la prețul de 450 de lei.
”Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea. Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”, a spus Gheorghe Florescu, în cadrul podcastului Avangarda, al lui Ionuț Vulpescu
Diferența dintre cafeaua lui Dumnezeu și cafeaua Diavolului
Conform lui Gheorghe Florescu, cafeaua este de două feluri și are denumiri specifice. Cafeaua arabica este cea a lui Dumnezeu, iar cafeaua Diavolului este cea robustă. Diferența dintre cele două ține atât de aromă, dar și de preferințele fiecăruia.
”Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu, care este cafeaua arabica, și cafeaua Diavolului, cafeaua robusta. Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă. Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70%, doar 10% e selecționată. Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate”, a mai spus Gheorghe Florescu.