Când se adaugă cafeaua, după ce ai pus apa la fiert. În acest fel se pierde din aroma băuturii
Publicat pe 12.02.2023 la 15:12 Actualizat pe 12.02.2023 la 15:12
Cafeaua este una dintre băuturile consumate de milioane de oameni din întreaga lume. Băutura se poate prepara într-o varietate de rețete, pentru a fi savurată de fiecare persoană în modul preferat, fie simplă sau chiar aromată. Când se adaugă cafeaua, după ce ai pus apa la fiert. În acest fel se pierde din aroma băuturii.
- Când se adaugă cafeaua, după ce ai pus apa la fiert
- În acest fel se pierde din aroma băuturii
Cafeaua este băutura care are un grad ridicat de popularitate în întreaga lume. Această băutură deține și un mic secret pentru a o face mult mai aromată. Totul constă în momentul în care cafeaua se adaugă în apa fiartă.
Când se adaugă cafeaua, după ce ai pus apa la fiert
Cafeaua a fost descoperită în secolul IX-lea, de către păstorul Kaldi. Țara de origine a acesteia este Etiopia, mai apoi băutura ajungând în Istanbul. Cafeaua a devenit rapid consumată în întreaga Europă.
Cea mai veche metodă de preparare a cafelei este la ibric. Ea a fost inventată de otomani. Cei mai mulți specialiști recomandă cafeaua de tip boabe 100% arabică. Aceasta trebuie să fie prăjită în acel moment. Așa își va păstra mai mult din aromă.
Rețeta clasică de preparare a cafelei
Ai nevoie de 160 de ml de apă pentru a prepara o ceașcă de cafea, dar și de 100 de grame de cafea măcinată.
Poți adăuga cafeaua măcinată în momentul în care apa ajunge la temperatura de 90 de grade de fierbere. Se amestecă compoziția până la omogenizare.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă bei cafea pe stomacul gol. Ce spun nutriționiștii