Ce trebuie să faci dacă vrei să păstrezi cireșele proaspete cât mai mult timp. 3 trucuri utile care te vor ajuta în acest sezon
Cireșele au apărut în piețele din România și în supermarketuri și sunt foarte des cumpărate în această perioadă. Pe cât sunt de delicioase, pe atât de greu de păstrat sunt. Majoritatea oamenilor se grăbesc să le consume de teama că se vor strica. Iată de trebuie să faci dacă vrei să le păstrezi proaspete cât mai mult timp, fără foarte mult efort.
- Cum să păstrezi cireșele proaspete
- Ce trebuie să știi despre aceste fructe
Sezonul cald vine cu multe beneficii pentru iubitorii de fructe, iar cireșele se află pe lista celor mai des cumpărate. Sunt delicioase, sănătoase și au un conținut mic de calorii, motiv pentru care sunt recomandate și pentru cei care vor să slăbească. De asemenea, sunt la fel de delicioase indiferent dacă le mănânci în stare crudă sau adăugate într-un desert.
Cum să păstrezi cireșele proaspete cât mai mult timp
Deși se găsesc peste tot la noi în țară, cireșele sunt destul de greu de păstrat proaspete, motiv pentru care majoritatea oamenilor cumpără cantități mici, pentru a nu se strica. Ce nu știu mulți este că există metode prin care să păstrezi proaspete cireșele și să te bucuri oricând de ele, fără un drum în plus la magazin.
Cea mai ușoară metodă prin care să păstrezi cireșele proaspete cât mai mult timp este să le depozitezi în caserole mici, de preferat cu capac, în frigider. Dacă ai o cantitate mai mare de cireșe, poți să folosești mai multe caserole.
De asemenea, poți să prelungești durata cireșelor dacă le păstrezi codițele. O dată ce le-ai rupt, acestea nu se vor mai coace deloc și se vor strica mai repede. Așadar, dacă tocmai ce te-ai întors acasă de la magazin cu o mulțime de cireșe, este recomandat să nu le rupi codițele.
Obiectul care da rezultate garantate
O altă metodă prin care poți să păstrezi cireșele proaspete cât mai mult timp este folosind hârtie absorbantă. Tot ce trebuie să faci este să le pui cu codițe și nespălate într-o caserolă în care pui o astfel de hârtie. Este necesară între fiecare strat de cireșe pe care îl pui.