Ce beneficii pentru sănătate au cireșele. De ce e bine să le consumi frecvent
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 22.05.2024 la 08:26
Actualizat pe 22.05.2024 la 12:15
Este posibil ca atunci când vezi cireșele să te gândești la ele ca la un element de bază super delicios al lunilor de vară. Pe lângă gust, aceste fructe au și multe beneficii pentru sănătate. Află din rândurile de mai jos de ce e bine să le consumi frecvent.
- Cireșele pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale, dar și la scăderea riscului de ateroscleroză
- Reprezintă o sursă generoasă de triptofan, serotonină și melatonină
- Bogate în antioxidanți și nutrienți, cireșele te pot ajuta să dormi mai bine
Cireșele sunt fructe cu sâmburi mici, rotunde și roșii. Există o mulțime de soiuri, dar acestea se încadrează de obicei într-una din cele două categorii: dulci sau amare. Cireșele dulci sunt de obicei consumate ca atare, în timp ce cireșele amare sunt mai degrabă folosite la gătit sau sub formă de suc.
Ce beneficii pentru sănătate au cireșele
Cireșele sunt, cu siguranță, unele dintre cele mai iubite fructe, și pe bună dreptate. Sunt delicioase și conțin vitamine, minerale și compuși vegetali cu efecte puternice asupra sănătății, spun specialiștii.
Toate soiurile de cireșe sunt nutritive și sunt pline de fibre, vitamine și minerale. De asemenea, concentrația ridicată de compuși vegetali din cireșe poate fi responsabilă pentru numeroasele beneficii pentru sănătate ale acestui fruct. Conținutul ridicat de antioxidanți poate ajuta la combaterea stresului oxidativ, o afecțiune care este legată de mai multe boli cronice și de îmbătrânirea prematură.
Cireșele sunt deosebit de bogate în polifenoli, un grup mare de substanțe chimice vegetale care ajută la combaterea deteriorării celulare, reduc inflamația și promovează sănătatea generală. Potrivit cercetărilor, compușii antiinflamatori și antioxidanți din cireșe pot ajuta la ameliorarea durerii musculare, a daunelor și a inflamației induse de exercițiile fizice, scrie healthline.com.
Consumul de cireșe poate fi benefic pentru sănătatea inimii
Creșterea aportului de fructe bogate în nutrienți, cum ar fi cireșele, reprezintă o modalitate gustoasă de a-ți proteja inima.
Multe studii arată că dietele bogate în fructe sunt asociate cu un risc redus de boli de inimă. Doar o ceașcă (154 de grame) de cireșe dulci, fără sâmburi, asigură 10% din doza zilnică de potasiu, un mineral care este esențial pentru menținerea sănătății inimii, mai scrie sursa anterior menționată.