Ingredientul secret pe care trebuie neapărat să îl adaugi în dulceață pentru a nu se zaharisi. Gospodinele trebuie să știe acest truc
Publicat pe 03.08.2023 la 14:11 Actualizat pe 03.08.2023 la 14:11
Ne aflăm în ultima luna de vară din acest, iar gospodinele se pregătesc să marcheaze acest sfârșit cu începutul pregătirilor pentru lunile de iarnă ce se anunță a fi din ce în ce mai geroase. Mai exact, bucătăresele din toate colțurile țării își fac listele de cumpărături și încep să prepare gem, dulceață, zacuscă, sos de roșii, pentru a se putea bucură de gustul verii și în zilele friguroase. Însă, pentru a prepara o dulceață exact ca cea cumpărată din comerț, trebuie să știi că există un ingredient secret care se pune în compoziția sa pentru a nu se zaharisi. Acest truc este folosit de mamele și bunicile noastre o vor ajuta să reziste și mai mult timp în cămară.
- Ingredientul care se pune în dulceaţă pentru a nu se zaharisi
- Aşa rezistă şi mai mult timp
Dulceața este unul dintre deserturile preferate de toți românii, și nu numai. Ei bine, se poate spune că dulceața este artă de a conservă fructele cu ajutorul zahărului. Mai mult decât atât, ea se obține prin fierberea fructelor întregi, peste care se adaugă zahăr.
Bucătăresele știu, însă, că în compoziția sa dulceața trebuie să aibă minim 50% zahăr, iar fructele folosite trebuie să fie mereu proaspete.
Totodată, dulceața poate fi preparată din ce fructe doriți, unele fiind realizate chiar și din legume precum morcovul sau castravetele. Însă, majoritatea persoanelor preferă dulceața în detrimentul gemului, fiindcă este, ați ghicit, mai dulce.
Ingredientul care se pune în dulceaţă pentru a nu se zaharisi
Ei bine, luna august este perioada în care se fac listele de cumpărături, iar în multe case se prepară deja gemul, zacuscă, bulionul de roșii, iar lista poate continua.
Și în acest an, în topul preferințelor românilor se află, fără doar și poate, dulceața. Fie că este savurată la micul dejun, întinsă pe o felie de pâine prăjită sau folosită ca umplutură pentru clătite, sulceata de fructe este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Un truc simplu o va ajuta să reziste mai mult timp în cămară
Trebuie să șții că nu este greu să prepari dulceața de fructe, însă, trebuie să ții cont de un truc simplu. În acest fel, dulceața ta va rezista mai mult timp pe raftul din cămară.
Așadar, ingredientul secret care se pune în dulceaţă pentru a nu se zăhăriși este zeama de lămâie. Un detaliu important este că nu ai nevoie de foarte multă, este suficientă cantitatea obținută dintr-o jumătate de fruct.
Mai exact, ea se adaugă în compoziție chiar înainte de a lua de pe foc vasul în care se face dulceața.
CITEȘTE ȘI: Cum se congelează corect fructele. Așa vor rezista mai mult timp