Ce trebuie să faci, în caz de cutremur, pentru a-ți salva viața. Kit-ul de supraviețuire și locul de întâlnire al familiei
Cutremurele sunt destul de întâlnite și în România, însă magnitudinea lor a fost mult prea mică pentru a fi considerat un pericol. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de cel din 1977, care ne face să înțelegem că trebuie să știm ce ar trebui să facem în cazul unui cutremurm ca să ne salvăm viața. Iată un kit de supraviețuire și locul recomandat unde să te întâlnești cu familia.
- Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur pentru a-ți salva viața
- Kit-ul care te va ajuta să supraviețuiești în cazul unui pericol
Pericolele sunt la tot pasul, iar un cutremur nu poate să fie anticipat. În acest caz, cel mai important este să știm ce ar trebui să facem dacă un seism de o magnitudine mare lovește România, pentru a ne putea salva viața și să îi ajutăm pe cei din jurul nostru. Există câteva lucruri pe care trebuie să le ai neapărat, ca să te asiguri că esti pregătit pentru un scenariu rău.
Ce trebuie să faci în cazul unui cutremur ca să își salvezi viața
Un cutremur poate să fie doar un pericol, sau să se transforme într-o adevărată tragedie dacă nu știi ce trebuie să faci în acele momente. Ca să fii în siguranță, trebuie să își pregătești o listă cu toate lucrurile de care ai nevoie, potrivit specialiștilor în domeniu.
Așadar, nu trebuie să îți lipsească o trusp de prim ajutor, minim 2 litri de apă pentru fiecare persoană, alimente ușoare și neperisabile, saci de dormit, haine de schimb, lanternă și baterii de rezervă, radio portabil, baterie externă, fluier, articole de igienă, bani pentru nevoi și o listă cu numere de telefon importante. Toate aceste lucruri trebuie să le depozitezi într-un ruscsac, în cazul în care trebuie să prăsești casa.
Înainte de asta, trebuie să te asiguri că mobila și lucrurile mari din casă nu sunt în pericol să cadă. În cazul în care există, acestea trebuie ancorate de pereți cu cleme speciale și șuruburi. Ulterior, trebuie să verifici casa, ca să găsești cel mai sigur loc de adăpostire. Acesta trebuie să fie departe de geamuri, departe de zone cu mobilier și într-un loc cu o structură rezistentă.
Trebuie să stabilești un loc de întâlnire
Ca să te asiguri că și familia ta trebuie să știe ce să facă, vei avea sarcina să vorbești cu membrii și să stabiliți împreună un loc unde să vă întâlniți. De asemenea, trebuie să stabiliți toate aceste detalii dinainte, deoarece după un cutremur, liniile de comunicare nu vor funcționa.