Ceaiul care revitalizează creierul. Mai mult, această infuzie ajută la arderea grăsimilor și îmbunătățește digestia
Atunci când vrei să te relaxezi, și să îți revitalizezi creierul, nimic nu este mai bun decât o ceașcă de ceai fierbinte. Te întrebi ce infuzie să alegi? Află din rândurile de mai jos ce băutură este potrivită. Pe lângă asta, ajută la arderea grăsimilor și îmbunătățește digestia.
- Băutura care revitalizează creierul
- Această infuzie ajută la arderea grăsimilor și îmbunătățește digestia
Ceaiul Oolong, un tip de ceai parțial fermentat care se situează între ceaiul verde și ceaiul negru în ceea ce privește oxidarea, este adesea lăudat pentru potențialele sale beneficii pentru sănătate, inclusiv efectele sale asupra funcției creierului.
Ceaiul care revitalizează creierul
Specialiștii spun că ceaiul Oolong este prelucrat într-un mod care păstrează esența, calitatea și gustul frunzelor proaspete din grădină. Acesta nu este nici complet oxidat, ca ceaiul negru, nici neoxidat, ca ceaiul verde. Pentru că este semi-oxidat, micronutrienții precum vitaminele, mineralele și antioxidanții rămân intacți în această băutură.
Ceaiul Oolong este un ceai tradițional chinezesc. Este fabricat din frunzele plantei Camellia sinensis, aceeași plantă folosită pentru producerea ceaiului verde și a ceaiului negru. Diferența constă în modul în care ceaiul este prelucrat. Procesul de oxidare este cel care creează ceaiurile verde, negru sau oolong.
La fel ca ceaiurile negru și verde, ceaiul oolong conține mai multe vitamine, minerale și antioxidanți utili.
O ceașcă de ceai oolong fiert conține cantități mici de calciu, magneziu și potasiu. De asemenea, conține aproximativ 38 mg de cofeină. În comparație, o ceașcă de ceai verde conține aproximativ 29 mg de cofeină, scrie healthline.com.
Ceaiul Oolong poate ajuta la scăderea în greutate
Consumul de ceai și pierderea în greutate au fost mult timp legate între ele; într-adevăr, multe studii ilustrează o legătură între compușii bioactivi din ceai și pierderea în greutate sau prevenirea obezității.
Deși multă vreme s-a crezut că activitatea antioxidantă a ceaiului era singura responsabilă pentru capacitatea sa de a reduce grăsimea corporală, cercetătorii încep să sugereze că capacitatea ceaiului de a spori inhibarea enzimelor și interacțiunile antioxidante cu microbiota intestinală, în special, ar putea fi de fapt ceea ce determină capacitatea de pierdere în greutate, mai scrie sursa anterior menționată.