Ciuperca pe care să o consumi pentru o imunitate crescută. E bună și pentru funcția creierului, dar și pentru inimă
Există o ciupercă ce are un aspect neobișnuit și gust de homar. Crește pe trunchiurile lemnoase ale copacilor și este bună pentru imunitate, funcția creierului, dar și pentru inimă. De asemenea, este utilizată pentru a proteja împotriva demenței, pentru a ameliora simptomele depresiei, pentru a promova recuperarea mai rapidă a celulelor nervoase, pentru a proteja împotriva ulcerului stomacal și pentru a reduce inflamațiile.
- Ciuperca bună pentru funcția creierului, dar și pentru inimă
- O poți consuma și pentru o imunitate crescută
- Are multe beneficii pentru sănătate
Hericium erinaceus, sau ciuperca coamă de leu, este o ciupercă comestibilă din familia ciupercilor dentare. Se numește coamă de leu pentru că este mare. Are o istorie îndelungată și este populară în țările asiatice datorită numeroaselor sale beneficii nutriționale și de sănătate.
Ciuperca bună pentru funcția creierului, dar și pentru inimă
Ciupercile cu coamă de leu sunt ciuperci mari, albe, care seamănă pe măsură ce cresc, așa cum le spune și numele, cu coama unui leu. Specialiștii spun că ele conțin substanțe bioactive care au numeroase efecte benefice asupra organismului, în special asupra creierului, inimii și intestinelor.
Hericium erinaceus au o istorie lungă în medicina tradițională chineză și în practicile de vindecare ale nativilor americani. Datorită beneficiilor impresionante pe care le pot oferi minții și corpului, ciupercile coamă de leu au devenit din ce în ce mai populare. Se găsesc în mai multe forme, de la ceaiuri și tincturi la capsule și pulberi.
Consumul acestor ciuperci ajută la susținerea sănătății creierului, reducerea inflamației și a stresului oxidativ, îți protejează intestinul, susține sănătatea inimii, ajută la lupta împotriva cancerului.
Ajută la gestionarea simptomelor diabetului
Diabetul este o boală care apare atunci când capacitatea organismului de a gestiona nivelul zahărului din sânge este afectată. Ca urmare, nivelurile sunt crescute în mod constant.
Nivelurile cronice ridicate ale zahărului din sânge cauzează în cele din urmă complicații precum boli renale, leziuni nervoase la nivelul mâinilor și picioarelor și pierderea vederii.
Ciuperca coamă de leu poate fi benefică pentru gestionarea diabetului prin îmbunătățirea gestionării zahărului din sânge și reducerea unora dintre aceste efecte secundare.
Mai multe studii pe animale au arătat că ciuperca coamă de leu poate determina scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge atât la șoarecii normali, cât și la șoarecii diabetici, chiar și la doze zilnice de până la 2,7 miligrame (mg) pe livră (6 mg pe kg) de greutate corporală.
Ciuperca coamă de leu prezintă potențial ca supliment terapeutic pentru diabet, dar este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina exact cum ar putea fi utilizată la om, scrie healthline.com.