Cu ce să condimentezi sosul pentru paste pentru un gust ca cel din Italia. Ce adaugă celebrii bucătari
Pastele cu un gust ca cel din Italia este greu de reprodus după rețetele pe care oamenii le folosesc cel mai des. Totul depinde de modul în care gătești sosul și de condimentele pe care le adaugi. Iată ce pun bucătarii din Italia.
- Ce să adaugi în sosul pentru paste
- Vor avea gustul ca cel din Italia
Pastele italienești sunt cele mai delicioase. Iubitorii de paste sunt nerăbdători să ajungă acolo să se bucure de savoarea lor. Vestea bună este că poți să le gătești chiar în bucătăria ta, dacă adaugi ingredientele necesare.
Cum condimentezi sosul de paste pentru un gust savuros
Sosul de paste cremos este cel la care visează orice iubitor al acestui preparat. Indiferent de tipul lor, există câteva condimente pe care trebuie să le adaugi neapărat și care îți asigură un plus de aromă și savoare.
Este foarte important modul în care gătești sosul, căci de acest lucru depinde dacă pastele tale vor avea sau nu gust. Bucătarii italieni adaugă câteva ierburi aromatice printre care: rozmarin, busuioc, oregano sau cimbru.
Aceste ierburi aromatice trebuie să fiarbă în sos, înainte să adaugi pastele. Împreună au un gust savuros și oferă o explozie de arome și mirosuri identice cu cele din bucătăriile din Italia. De asemenea, dacă vrei să ai un sos cremos, cu o textură unică, este recomandat să adaugi aproximativ un polonic din apa în care au fiert pastele și să îl adaugi în sos.
La ce este util bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu trebuie adăugat în sosul de roșii când prepari pastele. Este suficientă o linguriță de praf de bicarbonat de sodiu, căci te ajută mai mult decât ai fi crezut. Cu ajutorul acestui ingredient vei reduce aciditatea din sos și va fi mult mai ușor de digerat. Așadar, această modalitate le este recomandată mai ales celor care suferă de probleme de stomac.