„Cu drag”. De ce e greșit să răspunzi așa când cineva îți mulțumește
De cele mai multe ori, atunci când vrem să mulțumim cuiva, folosim fie „Cu drag” sau „Cu plăcere”, lucru despre care se spune că poate determina energia într-o conversație. Acea energie poate fi blocată, acceptată sau acceptată și reflectată printr-un răspuns adecvat.
- De ce e greșit să răspunzi așa când cineva îți mulțumește
- Când se folosește „Cu drag”
Două dintre cele mai frecvente expresii prin care oamenii mulțumesc semenilor sunt „Cu drag” sau „Cu plăcere”. Chiar dacă din punctul de vedere al limbii ambele variante sunt corecte, există o diferență între cele două în ceea ce privește schimbul de energie.
„Cu drag” sau „cu plăcere? Cum e corect?
Toate lucrurile de care te înconjori au o anumită energie, la fel cum se întâmplă și în cazul cuvintelor. De aceea, se spune că există trei feluri prin care o persoană răspunde la energia celuilalt. Fie o blochează, o acceptă sau varianta ideală, energia este acceptată și reflectată.
Atunci când răspunzi cu „Nu ai pentru ce” sau „Pentru nimic”, nu faci altceva decât să blochezi energia, prin faptul că este construit un zid invizibil între cele două persoane. De cele mai multe ori, această formulă este folosită, fără a conștientiza, de persoane care nu se iubesc atât de mult și tind să își minimalizeze eforturile în fața celuilalt.
În cel de-al doilea scenariu, energia este acceptată, dar nu reflectată. În această situație, răspunsul este „Cu drag” sau „Cu plăcere”, ceea ce înseamnă că ești deschis pentru a accepta energia, dar, la rândul tău, nu o întorci. În schimb, atunci când energia este reflectată, răspunsul va fi ceva de genul „Și eu îți mulțumesc”. Deși pare că diferența este mică, în acest fel, îi întorci persoanei respective energia.
Când se folosește expresia „Cu drag”
O altă greșeală des întâlnită este aceea de a răspunde „Cu drag” fără a ține cont de relația dintre cele două persoane. În cele mai multe cazuri, este un răspuns automat, dar este greșit să folosim această expresie fără a ține cont și față de cine spunem „Cu drag”, despre care se spune că este bine să fie folosită între două persoane apropiate decât la locul de muncă sau în alte situații în care este nevoie o formulă oficială.