Cum a reușit o româncă să economisească energie, renunțând la aragaz. Investiția începe de la 200 lei
Facturile uriașe la energie le dau mari bătăi de cap românilor, astfel că aceștia caută diferite alternative la care să recurgă, pentru a economisi consumul. Oamenii au găsit o metodă prin care să reușească acest lucru, dar care le-a și permis să renunțe la aragaz.
- Alternativa care le-a permis oamenilor să renunțe la aragaz
- În acest fel, românii reușesc să economisească energie
Românii se confruntă, de ceva timp, cu facturile uriașe la energie, care le afectează semnificativ bugetul. Pentru a nu mai cheltui mulți bani pentru facturi, oamenii au încercat să economisească cât mai mult consumul, astfel că au descoperit o metodă care le permite să renunțe la aragaz. Investiția îi costă între 200 și 2.000 lei.
Metoda prin care românii au reușit să renunțe la aragaz
România trece prin momente dificile din punct de vedere financiar, după ce tarifele facturilor la energie au crescut semnificativ. Oamenii au plătit facturi uriașe, care le-a afectat bugetul. Din acest motiv, românii au găsit diferite alternative care îi ajută să obțină sume mai mici de plătit, însă fără să economisească energie.
Dincolo de panourile fotovoltaice pe care le-a ales multă lume in țară, există și metode mai ieftine pentru a reuși să economisești energie. Așadar, oamenii au renunțat la aragaz, înlocuindu-l pe acesta cu airfryer-ul, iar astfel, facturile au scăzut considerabil. Pe lângă economisirea energiei, aparatul îi ajută pe oameni să cumpere ulei mai rar, deoarece acesta nu mai este necesar, așa cum se întâmplă în cazul preparatelor gătite pe aragaz.
”Este foarte uşor de folosit. Mai uşor decât cuptorul. Pentru că nu trebuie preîncălzită. Foarte rapid iese. Doar setăm timer-ul. După 20 de minute sunt gata. Nu am folosit nici ulei, nu avem nici aburi în casă şi cartofii sunt foarte buni. Mi-am dat seama că nu are rost să folosesc cuptorul pentru 2-3 porţii de mâncare şi este mult mai rapidă. Ies şi cartofii pai şi grătarul. Pot să-l folosesc la orice. Am făcut un calcul zilele trecute şi anul ăsta am luat ulei doar de două ori”, a declarat Andreea Prunean pentru Observatornews, după ce a făcut această alegere.
Investiția costă între 200 și 2.000 lei
Dacă în cazul panourilor fotovoltaice oamenii trebuie să investească câteva mii de euro, în cazul acestui aparat lucrurile stau altfel. Prețul airfryer-ului pornește de la 200 lei și urcă până la 2.000, în funcție de specificațiile pe care și le doresc oamenii, dar și de bugetul lor.