Cum faci găluște cu prune foarte pufoase. Secretul puțin cunoscut al aluatului
Toți iubitorii de deserturi visează la găluște cu prune pufoase, însă nu pot fi obținute dacă nu știi câteva secrete. Este foarte important felul în care este gătit aluatul și cantitatea ingredientelor folosite. Iată ce trebuie să faci ca să gătești cele mai pufoase găluște cu prune și care este cea mai delicioasă rețetă.
- Secretul pentru un aluat pufos și delicios
- Ce trebuie să pui la rețeta de găluște cu prune
Galuștele cu prune ne aduc tuturor aminte de gustul copilăriei, însă rețeta bunicilor noastre este aproape imposibil de reprodus. Chiar și așa, există câteva secrete care te pot ajuta să ai un preparat delicios, pufos și cu puține ingrediente. Nu ai nevoie de ustensile în plus, ci doar de câteva cunoștiințe în ceea ce privește acest preparat.
Cum se face cel mai pufos aluat pentru găluște cu prune
Există multe secrete în ceea ce privește felul în care trebuie gătit aluatul. Totul depinde de modul în care lucrezi cu aluatul. Acesta nu necesită foarte multă presiune, deoarece se va întări în momentul în care pui găluștele la fiert.
De asemenea, după ce le-ai scos din oala cu apă, este recomandat să le lași să stea câteva minute. Un alt sfat important este ca apa să nu dea în clocot în momentul în care le adaugi, ci să fie pe punctul de a fierbe.
Rețetă de găluște cu prune
Rețeta de găluște cu prune este simplă și este ideală pentru această perioadă a anului. Gustul preparatului tău depinde de felul în care gătești aluatul, conform regulilor de mai sus.
Ingrediente
- 10 prune
- Zahăr pudră
- 600 de grame de cartofi
- 150 de grame de făină
- 50 de grame de zahăr pudră pentru aluat
- 1 ou
- Sare
- 200 de grame de pesmet
- 100 de grame de unt
- 100 de grame de zahăr tos
- Scorțișoară
Mod de preparare
Pentru început se trec toate prunele tăiate pe jumătate prin zahărul pudră. Într-un bol se pune pe foc untul, iar după ce s-a topit se adaugă pesmetul. După ce pesmetul s-a făcut auriu, se ia de pe foc, iar mai apoi se adaugă zahătul tos și scorțișoara.
Se fierb cartofii timp de aproximativ o oră, iar mai apoi se lasă la răcit. După ce au stat suficient, se zdrobesc, iar peste ei se adaugă un ou, sare, zahăr pudră, făină și se amestgecă până se formează un aluat pufos.
Acesta se imparte în 10 bucăți și se turtesc cu palma astfel încât să arate la fel ca o plăcintă de mărimi mici. În mijlocul ei se pune câteva o prună, iar mai apoi se închide aluatul. Acestea se fierb timp de aproximativ 5 minute fiecare, iar mai apoi se pun în amestecul de pesmet, zahăr și scorțișoară.