Cum faci smochine uscate pentru iarnă. Cea mai simplă metodă
Începe sezonul smochinelor, iar cea mai bună metodă să te bucuri de ele cât mai mult timp este la le usuci. Gospodinele apelează la o mulțime de trucuri care ajută să își păstreze un gust savuros, chiar și peste iarnă. Chiar dacă se crede că smochinele uscate nu pot fi la fel de delicioase precum cele proaspete, rezultatele te vor surprinde.
- Cum să faci smochine uscate delicioase
- Gospodinele apelează des la această metodă
Smochinele uscate sunt o adevărată delicatesă și pot fi folosite într-o mulțime de moduri, chiar și pe timpul iernii. Tot ce trebuie să faci dacă vrei să își păstreze gustul și aroma este să le usuci corect, folosind această metodă. În acest fel, îți vei surprinde familia pe timpul sezonului rece cu încă un tip de fructe delicioase. De asemenea, poți să le folosești și la deserturi.
Metoda simpla de uscare a smochinelor pentru iarna
Uscarea smochinelor este o practică extrem de ușoară, dacă respecți câțiva pași importanți. Ei bine, tot ce trebuie să faci este să torni trei căni de apă într-un bol și să o pui la fiert. După ce a dat în clocot, trebuie să adaugi o cană de zahăr.
După ce s-a topit și apa s-a transformat într-un sirop, va trebui să adaugi smochinele și să le fierbi între 7 și 10 minute. Ulterior, va trebui să le strecori de sirop și să le usuci foarte bine, pe fiecare în parte. Următorul pas este să pui smochinele uscate pe un grătar acoperit cu un strat de tifon și să le ții la uscat timp de 4-6 zile.
Ce beneficii au smochinele uscate
Smochinele uscate se află pe lista fructelor pe care nu trebuie să le ratezi dacă vrei să duci un stil de viață sănătos. Acestea au o mulțime de beneficii și nutrienți. Smochinele uscate conțin o mulțime de antoxidanți, ajută la digestie, scad presiunea sângelui, reduc cantitatea de zahăr din sânge, regleazp tranzitul intestinal și conțin o cantitate mare de fier.
Ce poti face cu smochinele proaspete
Oamenii pot să se bucure de smochine atât iarna, cât mai ales în sezonul în care apar. Așadar, smochinele proaspete sunt o sursă importantă de vitamine și un ingredient ușor de combinat. Acestea pot fi consumate crude, proaspăt culese, sau le poți adăuga într-un desert, cum ar fi plăcintele sau diferite prăjituri.