Rețetă de chec cu smochine. Un desert delicios și ușor de preparat
Publicat pe 10.05.2023 la 21:10 Actualizat pe 10.05.2023 la 21:12
Atunci când îți dorești să impresionezi familia cu deserturi delicioase, poate fi dificil să găsești rețete noi și interesante, care să nu necesite prea mult timp în bucătărie. Dacă ești în căutarea unei opțiuni ușoare și delicioase pentru un desert care să încânte papilele gustative, atunci checul cu smochine ar putea fi alegerea perfectă pentru tine. Acest desert poate fi pregătit rapid și cu ingrediente simple, iar rezultatele finale sunt pe măsura așteptărilor.
- Chec cu smochine
- Rețetă simplă și rapidă
Checul cu smochine este un desert delicios și ușor de preparat, perfect pentru a surprinde familia și invitații la orice ocazie specială. Cu ingrediente simple și un mod de preparare rapid, acest desert poate fi gata în câteva repede și este sigur că va fi preferat de toți pofticioșii.
Ține cont de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de laudele pe care le vei primi din partea celor din jur datorită acestui desert delicios.
Rețetă de chec cu smochine
Ingrediente
- 315g făină albă
- o linguriță bicarbonat
- o linguriță nucșoară măcinată
- 90g unt moale
- 250g zahăr
- 4 smochine
- 3 ouă
- 125 ml iaurt
- un praf de sare
- 100g nuci zdrobite
Modul de preparare
Ungem cu o cantitate mică de unt și pudrăm cu făină o tavă de chec. Acesta este primul pas pentru a pregăti un delicios chec cu smochine și iaurt. Într-un bol mare, amestecăm untul și zahărul până când devine cremos, adăugăm smochinelele și ouăle și le batem bine pentru a obține o compoziție omogenă. La final, adăugăm iaurtul și amestecăm din nou.
Într-un alt bol, amestecăm ingredientele uscate, cum ar fi făina, praful de copt și sarea. Le adăugăm în amestecul de smochine și amestecăm bine.
Turnăm amestecul în tava pregătită și o introducem în cuptorul preîncălzit pentru 50-60 de minute. După ce s-a copt, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească în tavă.
Acum este momentul să glazurăm checul după preferință. Putem utiliza glazură de ciocolată sau de vanilie, sau putem crea o combinație a celor două. În plus, putem adăuga și unele bomboane colorate pentru a îl decora și a-l face să arate cât mai delicios, iar apoi este gata de servit! Poftă bună!
Citește și: Rețeta originală de sos tahini. Secretul pe care trebuie să îl știi pentru a face cel mai bun preparat