Rețetă de chec cu morcovi și nuci. Desertul perfect pentru masa de Paște
Publicat pe 09.04.2023 la 21:15 Actualizat pe 09.04.2023 la 21:15
Paștele se apropie cu pași repezi, astfel că weekendul viitor este Paștele ortodox. Pentru această sărbătoare v-am pregătit cea mai simplă și delicioasă rețetă de chec cu morcovi și nuci. Este un preparat delicios, care nu ar trebui să lipsească de pe masa ta de sărbătoare. Este desertul cu care vei reuși să-ți impresionezi toți musafirii. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar vezi și care este modul de preparare!
- Rețetă de chec cu morcovi și nuci
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de chec cu morcovi și nuci este ideală pentru masa de Paște. Este un desert cu adevărat delicios, pe care ar trebui să-l încerci și tu măcar o dată. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a găti acest preparat gustos!
Rețetă de chec cu morcovi și nuci
Ingrediente:
-3 oua
-250 gr de făină
-50 gr nuci măcinate fin
-6 nuci tocate
-250 gr de zahăr
-1 plic zahăr vanilat
-1/2 linguriță de praf scorțișoară
-coaja rasă de la 1/2 portocală
-250 gr de mocov ras
-150 ml de ulei
-2 linguri de suc de portocală
-1 vârf de cuțit sare
-1 plic de praf de copt
Pentru glazură:
-60 gr de ciocolată cu lapte
-1 lingură de suc de portocale
-1 linguriță de unt
Mod de preparare:
Se mixează albușurile cu zahăr până se obține o spumă tare, după care se adaugă gălbenușurile unul câte unul. Se amestecă ușor cu un tel, după care se încorporează uleiul ușor împreună cu făina cernută și praful de sare. Se stinge prfaul de copt cu sucul de portocale, după care se toarnă compoziția peste și se adaugă nucile, scorțișoara și se amestecă ușor.
Se adaugă și morcovii dați prin răzătoarea mică, iar compoziția se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt sau cu unt și făină. Se coace checul în cuptor pentru 45 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius. Se scoate pe un grătar și se lasă la răcit.
Se topește ciocolata cu o lingură de suc de portocale, după care se amestecă cu untul și se toarnă compoziția peste chec. Checul cu nuci și morcovi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețeta celui mai bun sos pentru friptura de miel. Preparatul de Paște va fi ca la carte acum