Rețeta celui mai bun sos pentru friptura de miel. Preparatul de Paște va fi ca la carte acum
Publicat pe 09.04.2023 la 13:58 Actualizat pe 09.04.2023 la 13:58
Friptura de miel nu lispește nici ea de pe masa de Paște. Ei bine, acest preparat este felul principal de mâncare și cel mai așteptat preparat culinar pregătit de gospodinele din toată țara legat de această sărbătoare, mai ales după postul greu prin care creștinii au trecut. Însă carnea de miel merge la perfecțiune și cu un sos alături. Cum se prepară cel mai bun sos pentru friptura de miel.
- Rețeta celui mai bun sos pentru friptura de miel
- Preparatul de Paște va fi ca la carte acum
Friptura de miel este o rețetă care vine pe plaucl tuturor. Ea nu are cum să lipsească de Paște! Gospodinele se pregătesc că la carte pentru ca friptura să fie cât mă fragedă și aromată, însă puține dintre ele știu că mielul la cuptor merge de perfect și cu un sos pe măsură.
Rețeta celui mai bun sos pentru friptura de miel
Pentru a prepara sosul pentru friptura de miel pe care cu toții o așteaptă pe masa de Paște, trebuie să știți că acesta poate fi gătit într-o varietate de feluri.
Sos de iaurt cu mentă pentru friptura de miel
Ingrediente
- 280 grame iaurt grecesc;
- 20 de grame frunze de mentă tocate mărunt;
- 2 căței de usturoi, tocați;
- 1 lingură suc proaspăt de lămâie de la 1 lămâie;
- 1/2 linguriță chimen măcinat;
- 1/4 linguriță piper cayenne;
- sare kosher și piper negru proaspăt măcinat după gust.
Mod de preparare
Pentru a prepara un delicios sos de iaurt cu mentă pentru friptura de miel, prima dată se pune iaurtul, menta, usturoiul, sucul de lămâie, chimenul și piperul cayenne, într-un castron și se amestecă. Mai apoi, totul se condimentează cu sare și piper după gust.
Sos de merișoare pentru carnea de miel
Ingrediente
- 340 grame de merișoare proaspete sau congelate;
- 200 grame zahăr;
- 250 ml apă;
- opțional: nuci pecan, coajă de portocale, stafide, coacaze, afine, scorțișoară, nucșoară, ienibahar.
Mod de preparare
Pentru a prepara un delicios sos de merișoare pentru carnea de miel, prima dată se clătesc merișoarele. Separat, se pun apa și zahărul într-o cratiță medie la foc mare și se dau în fiert.
Se amestecă toate ingredientele până ce zahărul se dizolvă. Apoi, merișoarele se adaugă într-o oală și se fierb timp de 10 minute, până se sparg. În final, se amestecă merișoarele cu apa și zahărul dizolvat.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de plăcintă cu spanac de post. Un preparat delicios și plin de vitamine