Rețetă de plăcintă cu spanac de post. Un preparat delicios și plin de vitamine
Publicat pe 09.04.2023 la 13:18 Actualizat pe 09.04.2023 la 13:18
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui și cu siguranță vrei să te delectezi cu un preparat delicios, noi îți prezentăm rețeta de plăcintă cu spanac care se prepară în doar câțiva pași simpli și este plină de vitamine și minerale. Iată ingredientele de care ai nevoie!
- Plăcintă de spanac de post
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Plăcintă de spanac este plină de vitamine și se poate prepara destul de rapid dacă ții cont de următorii pași. Aceasta se poate găti în mai multe moduri, însă noi îți dezvăluim secretul unei rețete delicioase.
Spanacul are numeroase proprietăți terapeutice și multe beneficii pentru organism. Specialiștii susțin că spanacul conține multe vitamine și minerale, însă prin fierbere ele se pot reduce. Spanacul conține folat, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, luteină și altele.
Plăcintă de spanac de post
Ingrediente:
- o ceapă
- două căni de spanac congelat
- un cățel de usturoi
- 2 căni tofu afumat
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1/2 cană caju crud
- 1/2 cană de unt topit
- 15 foi de plăcinte
- trei linguri de ceapă verde
Mod de preparare:
Punem uleiul să se încingă pe foc, iar mai apoi adăugăm ceapa și usturoiul tocate mărunt. Lăsăm să se calească timp de două minute, iar după adăugăm spanacul și se gătește aproximativ în șapte minute.
Punem toful mărunțit, sare și piper și mai lăsăm puțin pe foc. Compoziția cu spanac se lasă la răcit, iar mai apoi se pune o foaie, două foi pe suprafața curată și se adaugă unt topit și se acoperă cu alte trei foi adăugând și unt.
Amestecăm amestecul de spanac, iar foile de plăcintă se rulează. Răsucim rulourile încât să se obțină o formă spirală, iar plăcinta se așează în mijlocul unei tăvi unsă cu unt. Se lasă la cuptor pentru 40 de minute până când se rumenește deasupra. Se poate adăuga ceapă verde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tocăniță de miel. Preparatul specific sărbătorilor pascale