Rețetă de tocăniță de miel. Preparatul specific sărbătorilor pascale
Publicat pe 09.04.2023 la 08:46 Actualizat pe 09.04.2023 la 08:46
Mai avem doar câteva zile până la marea sărbătoare a creștinilor. În acest fel, gospodinele pun la punct ultimele cumpărături pentru a începe prepararea mâncărurilor specifice acestei perioade în care ne aflăm. Pe lângă sarmale, cozonac și pască, putem prepara o delicioasă tocăniță de miel. De ce ingrediente avem nevoie.
- Rețetă de tocăniță de miel
- Preparatul specific sărbătorilor pascale
Tocănița este una dintre cele mai rapide preparate pe care gospodinele le pot găti. Fie că virbim de un preprat din caren sau chiar de o tocăniță de legume, aceasta este perfectă pentru întreaga familie.
Rețetă de tocăniță de miel
Ingrediente
- 600 gr carne macră de miel (din pulpă spate am pus eu);
- 1 ceapă mare;
- 1/2 ardei gras roșu;
- 1 linguriță pastă de ardei dulce;
- 1 vârf linguriță harissa (sau un vârf linguriță chili pudra);
- 1 linguriță boia dulce;
- 1/2 legătură pătrunjel;
- sare, piper;
- 4 linguri de ulei.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara o tocăniță de miel specifică perioadei de paște este să tai carnea cubulețe mici.
Apoi, se pune multă apă la fiert și când clocotește se pun cubulețele de carne în ea și se lasă cinci minute să se opareasca. După care, se scurg cu ajutorul unei strecuratori, apoi se da sub jet de apă rece și se spală bine.
Mai departe, se încinge uleiul într-o oală și se călesc în el ceapa și ardeiul date pe răzătoarea mare. Așa sosul va ieși fin.
Imediat după ce s-au înmuiat legumele se trage oala de pe foc, se adaugă cubulețele de carne, câteva prize de sare, puțin piper, harissa (sau chili), pasta de ardei și boiaua. Se amestecă totul bine până carnea e acoperită de aceste condimente.
Apoi, se adaugă 1/4 cană de apă și se pune la fiert. Se aduce tocănița la fierbere, se da focul la mic (astfel încât tocănița să bolborosească ușor) și se pune capacul. Se fierbe timp de 1 oră.
La final se adaugă pătrunjelul tocat foarte fin și se mai lasă să fiarbă 10 minute tot cu capac.
CITEȘTE ȘI: Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Mirelei Vaida. Cel mai delicios preparat tradițional