Cum poți scăpa de insomnii cu un singur exercițiu! Nu vei mai avea nevoie să iei medicamente: "În doar 10-15 minute"
Nu există persoană care, la un moment dat în viață, să nu se fi confruntat măcar o dată cu insomnia. Această tulburare obișnuită de somn îi poate face pe oamnei să nu poată adormi, sau să se trezească prea devreme și să nu mai poată dormi din nou. Insomnia poate afecta nu numai nivelul de energie și starea de spirit, ci și sănătatea, performanța la muncă și calitatea vieții. Cum poți scăpa de insomnii cu un singur exercițiu! Nu vei mai avea nevoie să iei medicamente.
- Exercițiul care te poate scăpa de insomnii
- Nu vei mai avea nevoie să iei medicamente
- Ce spun specialiștii
Te confrunți cu insomnia atunci când simți că nu ești odihnit așa cum ar trebui, deoarece nu dormi bine sau suficient. Potrivit my.clevelandclinic.org, aproximativ 10% din populația lumii suferă de insomnie care se califică drept o afecțiune medicală. De obicei, această tulburare nu este periculoasă și există multe modalități de a o trata.
Exercițiul care te poate scăpa de insomnii
Factori precum stresul sau chiar dieta pot afecta capacitatea de a avea un somn de înaltă calitate. Uneori, problema durează o noapte sau două, dar în alte cazuri, este o problemă continuă. Sabin Mureșan, trainer acreditat de Institutul HeartMath, a explicat cum te poți trata de insomnie fără medicamente, cu ajutorul unui simplu exercițiu.
”Mă întind pe spate, apropo de a aduce atenția în zona inimii, pun palma stângă pe piept, în zona inimii, palma dreaptă pe abdomenul inferior, pe pântec. Așa ating corpul în zona care creează coerență, inima, și în zona în care în special glandele suprarenale, care sunt în această zonă a abdomenului, creează stres, cortizol, adrenalină. Și le conectez.
Pun palmele. Corpul nostru, fiind și un corp care generează electromagnetism constant, ating și respir. Și sunt atent doar la palme și la respirație. Cu exercițiu, asta duce natural la relaxare și la destresare”, a explicat Sabin Mureșan la Antena 3 CNN.
Specialistul menționează însă că acest exercițiu trebuie să fie făcut zilnic, mai ales că, pe lângă faptul că ajută la tratarea insomniilor, ajută și la regăsirea calmului interior.
”10-15 minute, care într-adevăr cer o anumită disciplină. Îmi pot pune o alarmă pe telefon, pentru că am nevoie de trei-patru săptămâni, dacă sunt trei luni este și mai bine, în care zilnic am două momente de acest gen, indiferent ce se întâmplă, indiferent unde sunt, dimineața și la prânz, sau dimineața și seara. Mă opresc și 10 minute le petrec cu mine.”, a mai explicat Sabin Mureșan potrivit sursei menționate anterior.
Ce factori de stil de viață cresc riscul de insomnie?
Există multe motive pentru care ai putea avea probleme cu somnul. Multe dintre ele sunt legate de obiceiurile tale zilnice, stilul de viață și circumstanțele personale. Acestea includ:
- un program de somn neregulat
- folosirea dispozitivelor electronice precum laptopuri și telefoane mobile în pat având un mediu de somn cu prea mult zgomot sau lumină
- moartea recentă a unei persoane dragi
- o pierdere recentă a unui loc de muncă
- diverse alte surse de stres
- entuziasm pentru un eveniment viitor
- călătorie recentă între diferite fusuri orare (jet lag)
În cele din urmă, utilizarea anumitor substanțe pare să aibă un efect negativ asupra somnului. Acestea includ: cofeină, nicotină, alcool, droguri, medicamente pentru răceală, pastile pentru dietă, anumite tipuri de medicamente prescrise, scrie healthline.com.