Cum să obții o omletă pufoasă. Ingredientul pe care să îl adaugi
Publicat pe 09.07.2025 la 10:36 Actualizat pe 09.07.2025 la 10:36
Omleta poate fi pufoasă și delicioasă dacă adaugi în ingredient în timp ce o gătești. Câțiva bucătari celebri din Anglia au dezvăluit ce adaugă de fiecare dată când gătesc omleta.
- Ingredientul care te ajută să obții o omletă pufoasă
- Ce să adaugi
Omleta poate fi lipsită de gust dacă ouăle nu sunt gătit corect sau dacă sunt lăsate prea mult. Câțiva bucătari celebri din Anglia au dezvăluit ce folosesc de fiecare dată pentru a obține o omletă pufoasă.
Ce să adaugi atunci când gătești omletă
Adăugarea untului în omletă o va face pufoasă. Este bine să folosești unt sărat, pe care să îl lași la temperatura camerei înainte să îl adaugi în omletă și tot cu unt sărat poți să ungi și tigaia înainte de a adăuga ouăle. Nu ai nevoie de o cantitate mare pentru a obține rezultatul dorit.
„Folosiți unt sărat. Probabil că faceți asta deja. Untul la temperatura camerei este cel mai bun, suficient încât să acopere mai mult decât fundul tigăii atunci când este lichefiat”, a declarat unul dintre bucătari.
De altfel, este bine ca focul să nu fie prea puternic, ci este bine să gătești omleta câteva minute la foc mic-mediu.
„Nu folosiți o tigaie încinsă, pentru că astfel o parte din ouă și unt se vor fierbe prea mult. Căldura medie-joasă este recomandată pentru a da puțin timp ingredientelor să se amestece. Înclinați tigaia astfel încât untul topit să acopere ușor pereții vasului până la jumătatea lui”, a mai spus el.
Ce poți să mai adaugi în loc de unt sărat
Untul ajută și ca ouăle să nu se lipească de tigaie și îi dă și un plus de aromă. Dacă nu ai unt sărat în casă, se poate folosi și smântână, în care să fie adăugată un pic de sare și piper alb.
Dacă nu ai nici smântână, se poate folosi și lapte, dar este bine să ții cont de cantități, astfel că se adaugă o lingură de lapte la un ou. Pentru un plus de gust, se mai poate adăuga și cașcaval.