Cum să păstrezi interiorul frigiderului curat și fără mirosuri neplăcute. Trucul care este de folos gospodinelor
În interiorul frigiderului pot să se dezvolte o mulțime de bacterii, de aici este indicat să fie curățat. Nu ai nevoie de produse din comerț, ci de două ingrediente pe care le ai, cu siguranță, prin casă.
- Cum să păstrezi interiorul frigiderului curat și fără mirosuri neplăcute
- Trucul care este de folos gospodinelor
Lămâia și oțetul se pot dovedi soluția ideală pentru curățenia casei. Aceste două ingrediente ajută inclusiv la a păstra interiorul frigiderului curat și fără mirosuri neplăcute. Eficient este și bicarbonatul care poate fi adăugat în acest amestec.
Amestecul dintre lămâie și oțet ajută la curățarea frigiderului
Este indicat să storci o lămâie, iar peste zeamă să adaugi oțet și mai apoi jumătate de litru de apă. În acest fel, creezi un detergent care îți este de folos să cureți atât interiorul frigiderului, cât și să elimini mirosurile neplăcute.
Se pune amestecul într-o sticlă cu pulverizator și se aplică pe pereții frigiderului. În plus, mai poate fi pus și bicarbonat de sodiu în acest amestec, mai ales atunci când există pete care nu pot fi eliminate prea ușor.
Este bine ca frigiderul să fie curățat măcar o dată pe lună. Pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute, pot fi puse câteva felii de lămâie sau portocală în frigider și care trebuie schimbate la ceva timp.
Cum mai poate fi folosit oțetul la curățenie
Oțetul mai poate fi folosit și pentru a împiedica decolarea hainelor. Acest ingredient este indicat și în cazul pieselor albe, care, în timp, pot să se îngălbenească. De aceea, paote fi adaugat puțin oteț, dar nu în timpul spălării, ci la clibul de clătire.
Dacă optezi să folosești oțet pentru a reda culoarea hainelor, nu este bine să pui și un înălbitor, asta pentru că amestecul are efecte negative atât asupra hainelor, cât și asupra celui care îl folosește, căci așa se formează un gaz care este periculos.
Oțetul mai ajută și la curățarea aparatului de cafea sau a cuptorului cu microunde. În primul caz, oțetul trebuie diluat, în timp ce în cazul cuptorului cu microunde trebuie pus într-un bol în care a fost adaugată puțină apă și lăsat în interior pentru câteva minute.