Cum să păstrezi mandarinele ca să nu se strice prea repede. Sfaturi pentru a le prelungi termenul de valabilitate
Ți-e teamă că mandarinele pe care abia le-ai cumpărat se vor strica înainte să le mănânci? În acest articol vei descoperi câteva sfaturi despre cum ai putea să le prelungești termenul de valabilitate.
- Ți-e teamă că mandarinele pe care abia le-ai cumpărat se vor strica înainte să le mănânci?
- Cum reușești să le prelungești termenul de valabilitate
Cu o culoare de la portocaliu deschis la roșu-portocaliu, o mandarină este un fruct citric ușor de curățat și cu aromă dulce, făcându-l o gustare simplă sau un ingredient versatil pentru sucuri, deserturi, salate și alte feluri de mâncare.
Cum să păstrezi mandarinele ca să nu se strice prea repede
Există câteva moduri diferite de a păstra mandarinele, în funcție de stadiul lor de prospețime. De exemplu, conservele de mandarine au un termen de valabilitate mult mai lung.
Mandarinele pot fi păstrate într-un loc răcoros, întunecat: mandarinele nedecojite păstrate la temperatura camerei într-un loc răcoros și întunecat durează aproximativ o săptămână. O portocală nedecojită, păstrată în sertarul unui frigider, durează aproximativ două săptămâni până la o lună. Nu este nevoie de o pungă de plastic atunci când le depozitezi întregi și nedecojite.
De asemenea, ele mai pot fi păstrate într-o pungă de hârtie, verificând în mod regulat prospețimea lor și posibilele semne de deteriorare. Poți depozita bucăți de mandarine într-un recipient ermetic. Folosește un recipient din plastic sau un recipient tipic de sticlă pentru depozitarea alimentelor. Vor rezista aproximativ o săptămână sau până la o lună atâta timp cât păstrați recipientul într-un loc răcoros și întunecat, cum ar fi frigiderul, scrie masterclass.com.
Mandarinele sunt bogate în antioxidanți
Mandarinele, clementinele și portocalele au toate beneficii impresionante pentru sănătate, deoarece toate sunt variații ale aceluiași fruct. O mandarină are doar aproximativ 50 de calorii.
Mandarinele sunt bogate în antioxidanți și compuși vegetali care stimulează sănătatea, cum ar fi flavonoidele, care se găsesc ușor în alimente. Sunt un tip de antioxidant care ajută corpul să se apere împotriva unui dezechilibru al radicalilor liberi, care altfel ar putea duce la oxidare. Oxidarea poate promova îmbătrânirea și apariția unor boli precum cancerul și bolile de inimă, scrie healthline.com.