Cum să plantezi bulbii de anemone, după câteva reguli cheie. Grădina ta va arăta ca a unui profesionist
Îngrijirea grădinilor este o practică din ce în ce mai deosebită, iar cu respectarea regulilor necesare, acestea pot arăta senzațional. Cu siguranță te-ai întrebat de multe ori, câtă îndemânare trebuie să aibă grădinarii profesioniști ca să creeze așa grădini frumoase de flori. Ei bine, ai nevoie de îdemânare, însă mai important decât atât este să respecți anumite reguli care aduc același rezultat.
- Regulile cheie după care se plantează bulbii de anemone
- Grădinarii și-au împărtășit secretele
Pentru iubitorii de flori, grădinile aranjate frumos chiar pot să atragă privirile tuturor. Pe lângă sutele de tipuri de flori care nu trebuie să lipsească din grădina ta, anemonele sunt printre cele mai dorite de către femei. Acestea au un aspect deosebit, însă pentru a se dezvolta în modul dorit, este important ca bulbii acestora să fie plantați corespunzător.
Cultivarea bulbilor de anemone
Anemonele nu fac parte din lista florilor care necesită o îngrijire pretențioasă, însă există câteva reguli de care trebuie să ținem cont pentru a le ajuta să se dezvolte cât mai frumos. Îngrijirea acestora se aseamănă cu cele ale narciselor sau ale lalelelor, iar faptul că pot fi cultivate în mai multe perioade ale anului este un mare beneficiu.
Grădinarii experți au împărășit cu oamenii două principii cheie de cultivare a bulbilor de anemone, iar acestea nu sunt deloc de neglijat. Experții spun că respectarea acestor reguli îi vor ajuta pe oameni să obțină un aspect al grădinilor pe care și-l doreau de mult.
Cum se plantează bulbii de anemone
În procesul de plantare a bulbilor de anemone stau câteva reguli importante, de care grădinarii țin cont mereu. Plantarea bulbilor este recomandat să fie făcută în lunile mai reci, pentru a fi lăsate să stea în pământ până ce vremea se încălzește. O altă regulă de respectat este să alegeți perioada de plantare pentru bulbi, astfel încât să fie evitat înghețul. Din acest motiv, bulbii se pot planta cel mai bine toamna, ca pământul să fie înainte de starea de îngheț.
De asemenea, aceștia trebuie înmuiați înainte de a fi plantați. Așadar, este recomandat ca bulbii să fie înmuiați într-un bol cu apă călduță, pentru un timp cuprins între 2 și 4 ore, înainte de plantare. După aceea, puteți să săpați o groapă cu o adâncime între 5 și 7 cm, îi băgați acolo, apoi acoperiți cu pământ.
CItește și: Florile care revin la viață toamna. Cu ce plante îți înfrumusețezi grădina în această perioadă