Cum se face detoxifierea după Paște. Ce alimente este bine să consumați timp de 10 zile
Masa de Paște a fost cu adevărat o bucurie pentru întreaga lume. Preparatele de pe masă au fost pe gustul tuturor și oamenii s-au servit din fiecare câte puțin. După aceste delicatese, organismul are nevoie de o pauză. Iată ce alimente este bine să consumați timp de 10 zile!
- Cum se face detoxifierea după Paște
- Ce alimente este bine să consumați timp de 10 zile
Organismul are nevoie de o pauză, după ce masa de Paște a fost plină de preparate gustoase, iar timp de 10 zile ar fi indicat să faceți o detoxifiere. Iată ce alimente este bine să consumați în următoarea perioadă!
Cum se face detoxifierea după Paște
Ruxandra Constantin a spus că sistemul digestiv trebuie pus în repaos, deoarece a fost biciuit cu proteine, grăsime, dulciuri concentrate și multe altele. O detoxifiere de 7-10 zile ar fi indicată pentru îmbunătățirea digestiei și pentru a lăsat ficatul și sistemul digestiv să își revină.
„În primul rând, trebuie să punem în repaos sistemul digestiv, pe care l-am biciuit cu atâtea proteine, grăsime, dulciuri concentrate. De la post am trecut la supraabundență și organismul s-a resimțit. Sfatul meu este să faceți o minidetoxifiere de 7-10 zile după sărbători. Să îmbunătățim digestia, să lăsăm puțin timp ficatului și sistemului digestiv să-și revină și să detoxifiem puțin întregul organism.”, a spus dr. Ruxandra Constantin într-o emisiune radio.
Ruxandra Constantin a mai spus că se merge cel mai mult pe salate asortate, colorate, deoarece fiecare culoare are o influență asupra organismului. Cruciferele sunt și ele foarte bune și bogate în antioxidanți și fibre.
„Mergem și pe salate asortate, colorate. Fiecare culoare are o influență benefică asupra organismului. Apoi, mai sunt și cruciferele – foarte bune și bogate în antioxidanți și fibre – broccoli sau conopida fierte scurt la aburi sau chiar crude. Salata verde cu roșii, castraveți, ceapă și usturoi verde, toate stropite cu ulei de măsline, ulei din sâmburi de struguri sau de cânepă. Adăugați și suc de lămâie, este și un bun detoxifiant.” a mai spus Ruxandra Constantin.
Ceaiurile, foarte bune pentru detoxifiere
Ruxandra Constantin a mai spus că ceaiurile ne ajută foarte mult pentru detoxifiere, dar și pentru slăbit, mai ales pentru colăceii de pe burtă. Ea recomandă ceaiul verde care dizolvă grăsimea abdominală.
„Ceaiurile ne ajută foarte mult pentru detoxifiere, dar și pentru slăbit, mai ales pentru colăceii de pe burtă. Recomand ceaiul verde care dizolvă grăsimea abdominală, hidratează și detoxifică în același timp. Puteți consuma 2-3 căni pe zi până în orele 16.00-17.00, timp de două –trei săptămâni. De asemnea, iaurturile sunt excelente, dar în această ordine: kefir, sana, iaurt. Acestea vă refac flora intestinală, adică piatra de temelie a imunității organismului.”, a spus Ruxandra Constantin.