Cum trebuie să îți cureți telefonul mobil. Pașii recomandați pentru a scăpa de bacterii
Telefonul mobil a devenit un dispozitiv indispensabil pentru cei mai mulți dintre noi, ceea ce înseamnă că este utilizat timp de mai multe ore pe zi și de cele mai multe ori nu se întâmplă în cele mai bune condiții. Astfel, adună multe bacterii și este necesar să îl cureți corespunzător.
- Cum îți cureți corect telefonul mobil
- Ce pași trebuie să urmezi
Curățarea telefonului mobil este adesea dată uitării de utilizatori, deși este vorba despre un dispozitiv care adună foarte multe bacterii. Este în top zece obiecte cu cei mai mulți microbi, fiind cel care ia cel mai mult contact cu diverse suprafețe, fiind atins de proprietari în contexte nu tocmai igienice.
Cum trebuie să îți cureți telefonul mobil
Fiind un dispozitiv electronic, curățarea telefonului mobil trebuie să fie făcută în câțiva pași, cu grijă. Iată ce trebuie să faci pentru al dezinfecta corespunzător:
- trebuie să te asiguri că telefonul mobil nu este conectat la nici o sursă de alimentare
- deconectează căștile, dacp le ai conectate (acestea se curăţă separat), iar apoi închide telefonul
- îndepărtează carcasa/husa de protecţie, care se curăță la rândul ei separat
- amestecă într-o sticlă cu pulverizator în proporţie de 1/1 apă distilată şi alcool izopropilic. Agită bine sticla pentru ca cele două lichide să se combine uniform
- pulverizează lichidul obținut pe o lavetă din microfbră fină sau pe o dischetă din bumbac, fără să le îmbibi. Atenție! Nu pulveriza lichidul niciodată direct pe telefon!
- șterge ușor telefonul cu laveta pe toate părțile
- pentru zonele greu accesibile precum difuzorul, porturile microUSB, sloturile pentru SIM și pentru cardul de memorie, folosește un bețișor pentru curățat urechile umezit cu același lichid.
- lasă telefonul să se usuce complet în aer liber cel puţin 15 minute înainte de a-i pune carcasa de protecție/husa.
Metode rapide
Telefonul poate fi curățat și cu șervețele dezinfectante, care conțin alcool. Aceste șervețele sunt de ajutor după ce ai utilizat telefonul mobil în spații publice precum restaurante, cafenele, parcuri, locuri de joacă, etc.
De asemenea, pentru curățarea zonelor sensibile poți să folosești aer comprimat, pentru a îndepărta praful și mizeria acumulată în aceste locuri. Se recomandă ca telefonul mobil să fie șters și dezinfectat cel puțin o dată pe zi.