De ce afinele congelate sunt mai sănătoase decât cele proaspete. Ce beneficii au pentru sănătate
Afinele sunt un fruct extrem de popular și preferat de multe persoane, datorită aromei lor dulci și acidulate, dar și pentru faptul că nu conțin aproape deloc semințe. Afinele conțin vitamine, minerale și antioxidanți care oferă beneficii notabile pentru sănătate. De exemplu, afinele sunt bogate în vitamina K, care joacă un rol important în ceea ce privește sănătatea inimii. De ce afinele congelate sunt mai sănătoase decât cele proaspete. Ce beneficii au pentru sănătate.
- De ce afinele congelate sunt mai sănătoase decât cele proaspete
- Ce beneficii au pentru sănătate
Dacă vă gâneați că afinele își pierd antioxidanții atunci când sunt înghețate ei bine, potrivit specialiștilor, pentru că aceste fructe sunt congelate imediat după ce sunt culese, „au calitate egală cu cele proaspete”. Acest lucru a fost stabilit după ce a fost analizat conținutul de antociani al afinelor congelate timp de una, trei și cinci luni și nu a fost găsită nicio scădere a antioxidanților față de fructele de pădure proaspete.
De ce afinele congelate sunt mai sănătoase decât cele proaspete
Afinele congelate sunt, de fapt, mai sănătoase și conțin mai mulți antioxidanți care luptă împotriva bolilor decât afinele proaspete. Congelarea afinelor le crește concentrația de antociani, care sunt agenți antiinflamatori naturali.
Alte beneficii pentru sănătate ale afinelor includ:
Afinele sunt una dintre cele mai bune surse naturale de antioxidanți. În timp ce antioxidanții nu sunt necesari pentru ca organismul să funcționeze, protejează corpul de daunele provocate de radicalii liberi. Celulele produc radicali liberi ca produse reziduale, dar aceste particule pot continua să rănească alte celule. Așadar, consumul regulat de afine timp de doar două săptămâni poate ajuta la reducerea daunelor aduse celulelor cu până la 20%.
Consumul de afine ajută pentru menținerea unui nivel mai bun de colesterol. Colesterolul ridicat este periculos pentru inimă, deoarece se poate acumula în artere și acest lucru dăunează organismului. Antioxidanții din afine ajută la prevenirea oxidării colesterolului din sânge și chiar pot ajuta la prevenirea acumulării colesterolului.
Consumul regulat de afine poate ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale la persoanele cu sindrom metabolic și la protejarea sănătății cardiovasculare. Ipoteza actuală este că afinele ajută organismul să producă mai mult oxid nitric, care reduce tensiunea arterială în interiorul vaselor de sânge și ajută la relaxarea mușchilor netezi.
De asemenea, afinele pot ajuta persoanele cu diabet să își gestioneze mai bine nivelul zahărului din sânge. Studiile au arătat că un consum regulat de afine poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină la persoanele cu diabet de tip 2.
Cum poți consuma afine zilnic:
- Mănâncă-le crude, ca o gustare.
- Fă o plăcintă cu afine.
- Pune afine la smoothie-uri.
- Fă suc de afine.
- Include afinele în clătite.