De ce ar trebui să consumi mititei de maximum trei ori pe an și nu în mod frecvent. Vlad Ciurea: ”Creierul nu are voie să acceadă la acest produs!”
Nu mai e un secret pentru nimeni fapul că românii sunt mari iubitori de mâncare tradițională. Nu există sărbătoare sau petrecere la care să nu facă un grătar și să se bucure de vestiții mititei cu muștar. Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit de ce oamenii ar trebui să consume mici de maximum trei ori pe an și nu în mod frecvent.
- Prof. dr. Vlad Ciurea a spus de ce micii nu sunt buni pentru creier
- De ce nu e bine să îi mănânci în mod frecvent
- Este recomandat să consumi mici de maximum trei ori pe an
Creierul tău este cel mai important organ din corp, de aceea este esențial să funcționeze în condiții optime, cu o dietă sănătoasă. Unele alimente au efecte negative asupra creierului, afectând memoria și starea de spirit și crescând riscul de demență. Din fericire, poți contribui la reducerea riscului de boală prin eliminarea anumitor alimente din dietă.
De ce ar trebui să consumi mici de maximum trei ori pe an și nu în mod frecvent
Potrivit prof. dr. Vlad Ciurea, de la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente, dar asta nu înseamnă că sunt și bune.
”Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.”, a spus doctorul, scrie antena3.ro.
Potrivit renumitului neurochirurg, ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor, însă creierului nu îi plac.
”Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă. Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate.(...) Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat. Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit”, a mai spus Vlad Ciurea.
De ce nu e bine să mănânci imediat ce te-ai trezit
Potrivit specialiștilor, cel mai bun moment pentru a lua micul dejun este abia la două ore de la trezire. Potrivit prof. dr. Vlad Ciurea, organismul ar trebui să fie pregătit treptat cu mişcare, lichide şi gândire, și apoi cu micul dejun care, spune el, nu trebuie să fie unul copios.
"Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide. După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor.", a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.