De ce nu e bine să mănânci imediat ce te-ai trezit. Sfaturile oferite de prof. Vlad Ciurea: "Pregătim organismul..."
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 17.07.2023 la 10:39
Actualizat pe 17.07.2023 la 10:39
Pentru cei mai mulți oameni, micul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei. Un mic dejun sănătos, ideal, adică un amestec de carbohidrați, proteine și grăsimi, stimulează metabolismul și oferă energie pentru întreaga zi. Dar ce părere ai de ora la care ar trebui să servești micul dejun? Există un moment potrivit pentru a lua micul dejun? Prof. Vlad Ciurea spune de ce nu e bine să mănânci imediat ce te-ai trezit.
- Motivul pentru care nu ar trebui să iei micul dejun imediat ce te-ai trezit
- Care sunt recomandările făcute de prof. Vlad Ciurea
- Cum funcțioenază organismul nostru
Potrivit specialiștilor, cel mai bun moment pentru a lua micul dejun este în două ore de la trezire. Experții recomandă ca, dacă mergi la sală și preferi să faci mișcare dimineața, să bei ceva ușor, cum ar fi o banană sau să mănânci o pâine prăjită cu avocado, cu cel puțin cu o jumătate de oră înainte de antrenament. Cu toate acestea, dacă simți că antrenamentul tău este afectat și poți să faci mai bine stomacul gol, poți lua micul dejun după aceea.
Motivul pentru care nu ar trebui să iei micul dejun imediat ce te-ai trezit
Prof. dr. Vlad Ciurea atrage atenția și spune că micul dejun nu ar trebui servit imediat după ce te-ai trezit, deşi cei mai mulţi dintre noi cred că aşa este normal. Potrivit specialistului, organismul ar trebui să fie pregătit cu treptat cu mişcare, lichide şi gândire, și apoi apoi cu micul dejun care, spune el, nu trebuie să fie unul copios.
"Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide. După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor.
Urmează toaleta cu îmbrăcare. Pentru că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii noastre mentale, să ne placă ce vedem și apoi, în mod relaxant, să ne deplasăm spre ceea ce numim serviciu.
Cu plăcere, fără scandal, fără claxoane, fără aglomerație.", a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.
Mănâncă la momentul potrivit al zilei, pentru a pierde în greutate
Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Harvard, dacă nu servești mesele la momentul potrivit al zilei, îți va fi dificil să-ți atingi obiectivele de slăbire. Chiar dacă urmezi un post intermitent, intervalul dintre cină și micul dejun nu trebuie să fie mai mare de 12-14 ore. Depășirea timpului mai mult decât aceasta nu este bună pentru a slăbi.
Mic dejun: 6:00 - 10:00
Prima Gustare: 2 - 4 ore după micul dejun
Prânz: înainte de ora 15
Gustare de după-amiază: 2 - 4 ore după prânz
Cina: Luați cina între orele 17:00 - 20:00
Mâncarea servită la momentul potrivit al zilei, te ajută să rămâi la greutatea corporală normală, reglează nivelul zahărului din sânge, ajută la reducerea nivelului de grăsimi și colesterol și te va ajuta să te simți mai bine în timpul zilei.
Citește și: Cum să pregătești 10 mese în numai o oră. Gătești duminică pentru mai multe zile