De ce nu e bine să lași deschisă ușa frigiderului. Detaliul la care trebuie să fii atent de fiecare dată când intri în bucătărie
Cu toții știm că electrocasnicele necesită o îngrijire corespunzătoare, astfel încât să funcționeze corect. Având în vedere scopul său, frigiderul este unul dintre cele mai sensibile aparate din bucătărie. Multe persoane fac o greșeală uriașă atunci când lasă ușa deschisă, fără să știe aceste detalii importante. Iată la ce trebuie să fii atent în bucătăria ta.
- Ce se întâmplă dacă lași deschisă ușa frigiderului
- Puțini oameni știau acest lucru
Frigiderul este unul dintre electrocasnicele care riscă să se strice cel mai repede din bucătărie, mai ales dacă nu este folosit corespunzător. Majoritatea oamenilor se concentrează mai mult pe curățarea lui și pe alte reguli, lăsând la o parte acest detaliu important. Ei bine, timpul în care ții ușa deschisă atunci când îl folosești poate să scurteze durata lui de funcționare.
De ce nu trebuie să lași ușa frigiderului deschisă
Toată lumea a auzit aceste sfaturi de la părinții lor, mai ales atunci când erau copii. Pe vremea aceea păreau stresante, însă frigiderul chiar se strică mai repede dacă ușa rămâne deschisă mai mult timp. De asemenea, dacă acest lucru se întâmplă regulat, frigiderul ar putea să funcționeze din ce în ce mai rău, spre deloc.
Motivul de la baza acestei probleme este faptul că aerul cald din bucătărie intră în frigider, unde aerul este mult mai rece, indiferent de anotimp. Aceste două lucruri creează daune atunci când intră în contact, iar frigiderul tău ar putea să nu mai funcționeze deloc.
Așadar, este recomandat ca atunci când îl folosești, să încerci să închizi ușa cât mai repede, iar când intru în bucătărie, să te asiguri că este mereu închis perfect. Aceste două reguli ar putea să îl ajute să funcționeze mult mai mult timp.
Alimentul pe care trebui să eviți să îl bagi în frigider
Dincolo de mâncarea caldă, există unele alimente care nu ar trebui să fie băgate niciodată în frigider, indiferent de starea în care se află. Unul dintre acestea este ciocolata, pe care mai mult de jumătate din oameni o bagăîn frigider. Aceasta ar trebui păstrată la temperatura camerei, astfel încât să nu își schimbe gustul și textura.
Lista alimentelor interzise în frigider este mai lungă de atât. În aceeași categorie cu ciocolata se află și roșiile și castraveții, despre care se spune că nu ar trebui băgați niciodată în frigider.
Ambele tipuri de legume pot să își schimbe textura și gustul, iar astfel să nu mai poată fi consumate. Specialiștii recomandă că aceste legume să fie consumate în aproximativ 3 zile de când le-ai cumpărat, astfel că poți să le păstrezi afară, cu succes.