De ce nu e recomandat să mănânci iaurt dimineața, conform medicinei tradiționale chineze
Publicat pe 20.11.2025 la 11:06 Actualizat pe 20.11.2025 la 11:06
O mulțime de persoane mănâncă iaurt dimineața, considerând că este nutritiv și are puține calorii. În China, însă, acest lucru este foarte rar întâlnit, pentru că medicina chineză nu recomandă un astfel de mic dejun. Iată care este motivul!
- De ce nu recomandă medicii chinezi iaurtul dimineața
- Cum ar putea afecta digestia
Majoritatea oamenilor încearcă să consume la micul dejun produse cu multe vitamine și puține calorii, care să le dea energie pe tot parcursul zilei. Iaurtul, fie simplu, fie cu arome, este unul dintre cele mai des alese alimente consumate la micul dejun.
De ce nu trebuie să mănânci iaurt rece dimineața, conform medicinei chineze
Medicii chinezi au o mulțime de perspective diferite față de restul țărilor din lume. De exemplu, aceștia consideră că iaurtul rece, consumat dimineața pe stomacul gol, poate fi un pericol pentru sănătate, mai ales dacă se transformă într-un obicei.
O persoană care mănâncă iaurt rece, tocmai scos din frigider, ar putea să se confrunte cu probleme digestive. Acesta provoacă ceață mentală, diaree, balonare și poate să ducă chiar la acumularea de kilograme în plus.
Medicii chinezi recomandă micul dejun gătit, mai ales când este primul lucru pe care îl mănânci dimineața. Astfel îmbunătățești metabolismul, digestia și circulația sângeului în organsim. De asemenea, un mic dejun gătit din alimente cu nutrienți, cum sunt ouăle sau avocado, poate să te ajute să slăbești.
Cuptorul cu microunde nu este recomandat de chinezi
Un alt aspect obișnuit în alte țări, dar rar întâlnit în China este cuptorul cu microunde. Modul de funcționare al acestuia îi fac pe medicii chinezi să refuze să îl folosească, chiar dacă este foarte util în bucătărie.
Mai exact, cuptorul cu microunde ar folosi energie electromagnetică, care ar face moleculele de apă din mâncare să vibreze, iar astfel că îi crească temperatura. Astfel, mâncarea se încălzește din interior la exterior, fapt considerat de chinezi ”energie violentă”. Așadar, aceștia preferă să încălzească mâncarea pe aragaz, chiar dacă necesită mai mult timp decât dacă folosesc cuptorul cu microunde.