Chinezii nu folosesc cuptorul cu microunde! Motivul? Nu are legătură cu nutriția!
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 18.11.2025 la 11:34
Actualizat pe 18.11.2025 la 11:34
Cuptorul cu microunde este folosit în toată lumea. Este un electrocasnic ieftin, accesibil tuturor și care grăbește procesul de încălzire a mâncării. În China, însă, oamenii nu folosesc niciodată cuptorul cu microunde, iar motivul nu are legătură cu nutriția.
- De ce nu folosesc chinezii cuptorul cu microunde
- Cum ar funcționa, de fapt, acest aparat
În timp ce în toată lumea este folosit zilnic și este un aparat aproape indispensabil, China nici nu vrea să audă de cuptorul cu microunde. Nu din motive de nutriție, ci din cauza felului în care acesta ar funcționa.
De ce nu folosesc chinezii cuptorul cu microunde
China a analizat modul de funcționare al cuptorului cu microunde și au tras concluzii care i-au făcut să îl scoată din bucătăria lor. Cetățenii sunt de părere că acesta nu încălzește mâncarea, ci ar folosi energia electromagnetică pentru a face moleculele de apă să vibreze foarte rapid, astfel dând senzația de căldură asupăra mâncării.
Din acest motiv, chinezii consideră că această tehnică este energie violentă, bazându-se pe medicina tradițională. Mâncarea încălzită la cuptorul cu microunde nu ar mai avea aceleași proprietăți nutritive, chiar dacă îți oferă aceeași senzație de sațietate.
Un alt argument folosit de chinezi împotriva folosirii acestui electrocasnic este faptul că sunt sfătuiți să nu stea în apropierea lui când este pornit, pentru că energia pe care o emană ar fi dăunătoare. Ei consideră că și asupra mâncării, energia electromagnetică ar avea același efect.
Diferența dintre cuptorul cu microunde și aragaz
În anul 2025, oamenii preferă să folosească cuptorul cu microunde pentru a-și încălzi mâncarea. Există, însă, câteva diferențe în ceea ce privește modul de funcționare și rezultatul între mâncarea încălzită în cuptorul cu microunde și pe aragaz.
Cuptorul cu microunde este mult mai rapid decât aragazul, având în vedere energia electromagentică folosită, care pătrunde în interiorul mâncării. Așadar, preparatele se încălzesc din interior spre exterior, motiv pentru care nu este necesar să amesteci în ea.
În ceea ce privește aragazul, lucrurile funcționează invers, însă este considerat mai sănătos, pentru că ar folosi căldura naturală. Aragazul emană căldură care gătește complet mâncarea și o rumenește sau prăjește, ceea ce cuptorul cu microunde nu ar putea să facă. Așadar, de cele mai multe ori, oamenii trebuie să aleagă între timpul petrecut în bucătărie și felul în care aleg să gătească.
Citește și: Cum prăjești ouă fără tigaie și surplus de ulei. Ai nevoie doar de o cană



