De ce nu este bine să arunci semințele de la pepenele roșu. Cum le poți folosi
Cu toate că, în general, oamenii aruncă semințele de la pepenele roșu, specialiștii spun că au mai multe beneficii și că pot fi folosite. Sunt bogate în proteine și pot fi lăsate la infuzat. Medicii spun că semințele de pepene roșu fac minuni pentru rinichi.
- De ce nu este bine să arunci semințele de la pepenele roșu
- Cum le poți folosi
Cum deja a început sezonul pepenelui roșu, cei mai mulți aleg să arunce semințele, despre care specialiștii spun că au o mulțime de beneficii și pot fi folosite pentru infuzii sau zdrobite ori coapte.
Ce beneficii au semințele de la pepenele roșu
Așa cum se știe deja, pepenele roșu este indicat celor care vor să piardă în greutate și ajută la curățarea rinichilor.
Semințele de pepene roșu pot fi considerate un adevărat „aliat” al celor care au probleme renale. Au un conținut ridicat de proteine, dar și de vitamine din categoria B, responsabile pentru a transforma nutrienții în energie.
O altă substanță care se regăsește în semințele de la pepenele roșu este magneziul. Această substanță ajută la îmbunătățirea digestiei și la accelerarea metabolismului, lucru valabil și în cazul fructului. Semințele de pepene roșu mai conțin și fosfor, fier, potasiu și sodiu.
Printre proteinele care se regăsesc în semințe se numără arginina. Această substanță ajută la reglarea tensiunii arteriale. Semințele au un conținut ridicat de grăsimi sănătoase. Mai conținut și omega 3 și omega 6.
Cum pot fi folosite semințele de la pepenele roșu
Semințele de la pepenele roșu pot fi lăsate la infuzat, dar nu înainte de a le zdrobi. Mai apoi, se pun semințele într-un vas cu apă, care trebuie lăsat pe foc. Este bine să fiarbă în jur de 15 minute, ca mai apoi să fie strecurate.
Ceaiul poate fi consumat două zile la rând, iar a treia este indicat să luați o pauză și tot așa. Pentru rezultate vizibile, ceaiul poate fi consumat cel puțin două săptămâni.
Semințele de la pepenele roșu mai pot fi coapte sau prăjite ori fierte, dar nu este recomandat să fie consumate crude. Învelișul semințelor nu permite ca substanțele nutritive să fie absorbite de organism, de aceea, este indicat să fie prăjite ori să fie lăsate la infuzat.