De ce nu este sănătos să bei cafea la ibric! Ce truc poți folosi totuși dacă folosești acest mod de preparare pentru a minimaliza efectele nocive
De-a lungul timpului, consumul de cafea a fost asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea creșterii în greutate, scăderea tensiunii arteriale medii zilnice și un risc redus de diabet și boli cardiovasculare. Dar știai că nu e sănătos să bei cafea la ibric? Ce truc poți folosi totuși dacă folosești acest mod de preparare pentru a minimaliza efectele nocive.
- De ce nu e bine să bei cafea făcută la ibric
- Ce truc poți folosi totuși dacă folosești acest mod de preparare pentru a minimaliza efectele nocive
Fie că pleci într-o călătorie, te îndrepți spre serviciu, sau te grăbești să ajungi la sală, este greu să îți imaginezi o zi fără cafea. Cofeina te trezește și îți e de mare ajutor, mai ales în zilele aglomerate.
De ce nu este sănătos să bei cafea la ibric
Potrivit specialiștilor, consumul de cafea preparată la ibirc expune la riscul de a dezvolta dislipidemie prin creșterea nivelului sanguin de LDL colesterol, adică de colesterol rău. Cafeaua conține aceste grăsimi numite diterpene, care pot să crească acest colesterol LDL până la 30% pe studii.
Pentru pacienții care preferă totuși cafeaua la ibric recomandarea este ca la trecerea cafelei în ceașcă să se folosească un filtru de hârtie pentru cafea, care ar reține mare parte din grăsimea cafelei.
Un studiu publicat online la 22 aprilie 2020 de European Journal of Preventive Cardiology a constatat că filtrarea cafelei (de exemplu, cu un filtru de hârtie) - nu doar fierberea boabelor de cafea măcinate și consumul apei - a fost mai bună pentru sănătate, în special pentru persoanele în vârstă, scrie health.harvard.edu.
Care sunt beneficiile pentru sănătate asociate consumului de cafea?
Dincolo de creșterea energiei, de faptul că te ajută să te concentrezi și chiar previne căscatul în mijlocul unei întâlniri de afaceri, cercetările au descoperit o multitudine de cazuri în care consumul de cafea poate avea unele beneficii pentru sănătate.
„Cafeaua este sursa numărul unu de antioxidanți din dieta umană - da, chiar peste vin și ceai. Pe lângă cofeina care vă oferă o stare de energie dimineața devreme, aceste niveluri ridicate de antioxidanți pot ajuta la protejarea organismului împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, precum și la combaterea bolilor”, a declarat pentru Healthline Vanessa M. Rissetto, MS, RD, CDN, scrie healthline.com.