De ce să nu păstrezi vinetele la frigider. Chef Joseph Hadad a explicat totul: “Poate să vi se pară surprinzător, dar…”
Este sezonul vinetelor, ele fiind legumele vedetă din fiecare vară. Toți amatorii de vinete așteaptă vara cu sufletul la gură pentru a se desfăta cu cele mai gustoase preparate. De cele mai multe ori, gospodinele fac greșeala să păstreze vinetele la frigider. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli. Chef Joseph Hadad a explicat de ce nu este bine să ținem niciodată vinetele la frigider.
- Motivul pentru care să nu păstrezi vinetele la frigider
- Ce spune Chef Joseph Hadad despre acest obicei al românilor
Vinetele sunt unele dintre legumele preferate vara. Ele pot fi preparate în fel și chip, dar cel mai celebru preparat este salata de vinete. Mulți români fac în această perioadă salată de vinete, dar nu numai. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că vinetele nu trebuie ținute la frigider. De ce? Chef Joseph Hadad ne-a dat răspunsul pe care îl căutam.
De ce să nu păstrăm vinetele la frigider
Chef Joseph Hadad a explicat că durata de viață a vinetelor scade semnificativ dacă sunt ținute la frigider. Ele ajung să se deshidrateze, iar miezul să devină maro. De asemenea, acesta spune că cel mai bine ele sunt păstrate la temperatura camerei. Dacă totuși vrei să le păstrați la frigider, ar fi bine să nu stea acolo mai mult de 3 zile.
‘’Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro. Și poate că vi se va părea surprinzător, dar și roșiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui păstrate tot la temperatura camerei. Dacă totuși vreți să păstrați vinetele în frigider, atunci timpul maxim de ținere a lor acolo nu ar trebui să depășească 3 zile. Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie. Însă și temperatura camerei poate fi înșelătoare. Vara, de multe ori bucătăriile ajung să fie foarte încinse, așa că dacă aveți posibilitatea să păstrați vinetele într-un loc mai răcoros și departe de razele directe ale soarelui, atunci aceasta este soluția. O cămară, un dulap sau poate chiar o pivniță, pentru cei care se bucură de așa ceva, sunt locurile ideale”, scrie Chef Joseph Hadad pe blogul personal.