Cum se toacă vinetele corect. Motivul pentru care e bine să folosești un cuțit de lemn
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 09.08.2022 la 22:31
Actualizat pe 09.08.2022 la 22:31
Mulți oameni consideră vinetele ca fiind amare sau moi. În realitate, au un gust de-a dreptul delicios dacă sunt pregătite ”ca la carte”. Vinetele pot fi folosite în diferite garnituri și, atunci când le pregătești, este bine să folosești un cuțit de lemn pentru tocat. Iată care este motivul!
- Cât de sănătoase sunt vinetele
- Cum se toacă corect
- Ce ustensile trebuie să folosești
Vinetele au un conținut scăzut de calorii, sunt bogate în fibre și pline de antioxidanți. Dacă ai dat până acum de vinete amare sau apoase, ar trebui să știi că nu au fost pregătite așa cum ar fi trebuit.
Cum se toacă vinetele corect
Vinetele vin într-o varietate de forme și dimensiuni și sunt ușor de găsit la piață sau la supermarket, mai ales în această perioadă. Iată cum să le pregătești corect, pentru a te bucura de cel mai bun gust!
Clătiți vinetele sub jet de apă. Tăiați și aruncați tulpina și ulterior tăiați vânăta pe jumătate. După ce se coace și se curăță de coajă, așadar, vânăta se așează pe un tocător de lemn. Mai întâi se toacă pe lungime.
Ulterior, se toacă vânăta și pe lățime. Se toacă și pe diagonale, apoi se adună în centru, sub forma unui bulgăre și se repetă întreg procesul de mai multe ori. Pot fi servite cu roșii proaspete și pâine prăjită.
Cât de sănătoase sunt vinetele
Se spune că este bine să folosești un cuțit sau o lingură de lemn, deoarece vânăta ar oxida la contact cu metalul. Pentru a scăpa de gustul amărui, la 1 kilogram de vinete coapte se adaugă 2-3 linguri de lapte clocotit.
De-a lungul timpului, specialiștii au demonstrat că vinetele îmbunătățesc circulația sângelui și conțin antioxidanți. Sunt ideale atunci când vine vorba despre curele de slăbire, deoarece au puține calorii.
Mai mult decât atât, vinetele conțin flavonoide, care reduc nivelul de colesterol rău și măresc nivelul de colesterol bun.
Citește și: Rețetă de chiftele de post din vinete și cartofi. Un preparat delicios pentru întreaga familie