De ce se pune cartof în apa în care fierbi fasolea. Trucul special al gospodinelor
Publicat pe 07.11.2025 la 14:50 Actualizat pe 07.11.2025 la 14:50
Majoritatea gospodinelor pricepute adaugă un cartof în apa în care se fierbe fasolea. Acesta este unul dintre trucurile la care apelează oamenii și are beneficii uimitoare pentru organism. Iată de ce se pune cartof în fasole.
- Cum fierbi corect fasolea
- De ce trebuie să pui cartof în apă
Fasolea fiartă este un preparat pe care oricine poate să îl gătească. Rețeta este simplă și este gata în aproximativ o oră. Gospodinele apelează la un truc despre care puține persoane știu, dar care face miracole.
De ce trebuie să pui cartof în apa în care fierbi fasolea
Deși la prima vedere pare un truc neobișnuit, cartoful este aproape esențial în fasolea fiartă. Este important de precizat că după ce fasolea s-a fiert, cartoful nu se mănâncă, ci este recomandat să îl arunci la coșul de gunoi.
De-a lungul timpului, s-a constatat că adăugarea unui cartof întreg are beneficii uimitoare pentru sănătate în momentul în care fierbi fasole. Fie în ceea ce privește modul de preparare, fie dacă îți dorești să nu te confrunți cu stări fizice specifice consumului de fasole. Iată câteva motive pentru care trebuie să adaugi un cartof în apa în care fierbi fasolea.
1. Reduce efectul de balonare asupra organismului după ce ai mâncat fasole
2. Ajută fasolea să se înmoaie mai repede și să se fiarbă într-un timp mai scurt
3. Elimină gustul amar și rămâne cel dulce-sărat, adorat de toată lumea
4. Elimină mirosul puternic de fasole și îi dă o aromă plăcută
Cum se fierbe corect fasolea
Indiferent că este păstăi sau boabe, fasolea se fierbe după câțiva pași simpli, dar foarte importanți. Este recomandat ca înainte să o pui la fiert să o lași la înmuiat minim 8 ore, pentru a se fierbe mai eficient.
Se schimbă apa în care a fost înumuiată și se pune la fiert cu sare. Se adaugă opțional frunze de dafin, boabe de piper. Se adaugă cartoful, iar după ce fasolea s-a fiert, se aruncă cartoful. La final se scoate pe o sită și se lasă la scurs.