De ce trebuie să adaugi aspirină la murături. Cât de benefică este pentru varza murată
Murăturile sunt preparatul vedetă al acestui sezon, iar una dintre cele mai adorate legume este varza. Există multe secrete care te ajută să obții un preparat perfect, iar cel pe care nu trebuie să îl treci cu vederea este aspirina! O singură pastilă face minuni!
- La ce ajută aspirina în borcanul cu murături
- Ce trebuie să știi despre varza murată
Murăturile se regăsesc în toate bucătăriile din România și nu există iarnă fără ca românii să se bucure de ele, alături de alte preparate. Modul de preparare este foarte simplu și necesită foarte puțin timp, însă trebuie să respecți câteva reguli esențiale. Dincolo de ingredientele principale, există și alte trucuri de care trebuie să ții cont.
De ce trebuie să adaugi aspirină la murături
Dacă credeai că trebuie să ai o mulțime de cunoștiințe pentru a obține un preparat perfect, atunci trebuie să afli că au nevoie doar de aspirină. Aceasta combate fermentația și ajută foarte mult la procesul de conservare. Astfel, dacă vrei să stai liniștit că murăturile tale nu vor fermenta, tot ce trebuie să faci este să adaugi aspirină.
Mai mult, este importantă și cantitatea pe care o adaugi, deoarece prea multă aspirină poate să dăuneze. Astfel, trebuie să adaugi o jumătate de pastilă de aspirină la un borcan de murături de 800 de grame. Cantitatea poate fi adaptată în funcție de cât de mare sau de mic este borcanul cu murături. Însă, trebuie să fii atent în acest caz, deoarece poate să strice murăturile.
Dacă vrei să adaugi aspirina în varza murată, care de obicei se prepară în butoaie, există alte proporții de care trebuie să ții cont.
Astfel, la o cantitate de trei kilograme de varză murată, trebuie să adaugi o pastilă întreagă de aspirină. Aceasta elimină orice risc de fermentare și este un ingredient miraculos pentru legume.
Cu ce poate fi înlocuit zahărul la castraveții murați
În anumite rețete, zahărul este esențial în rețeta de castraveți murați. Însă, acesta poate să îi dea preparatului un gust neplăcut. În timp ce aceștia sunt acri, pot deveni foarte ușor amari și imposibil de mâncat. Însă, vestea bună este că îl poți înlocui cu usturoi sau hrean, două ingrediente care le oferă castraveților o aromă unică.